Kievul vrea un summit pentru pace în termen de două luni

27 Dec 2022
Kievul vrea un summit pentru pace în termen de două luni

Într-un interviu acordat agenției AP, Dmytro Kuleba, ministrul de externe ucrainean, a declarat luni că guvernul său dorește un summit de „pace” până la sfârșitul lunii februarie la ONU, cu secretarul general Antonio Guterres ca mediator, scrie Le Monde.

Cu toate acestea, el intenționează să discute cu Moscova cu condiția ca Rusia să fie adusă mai întâi în fața unui tribunal pentru crime de război.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru agenția oficială de presă RIA Novosti că Rusia „nu a respectat niciodată condițiile puse de alții. Doar propriul nostru bun simț”.

Dl Kuleba a mai spus că Ucraina va face tot posibilul pentru a câștiga conflictul în 2023. „Orice război se termină diplomatic”, a spus el. Fiecare război se încheie ca urmare a acțiunilor întreprinse pe câmpul de luptă și la masa negocierilor."

Ministrul ucrainean a minimalizat din nou comentariile autorităților ruse că sunt pregătite pentru discuții:

„[Rușii] spun în mod regulat că sunt pregătiți pentru negocieri, ceea ce nu este adevărat, pentru că tot ceea ce fac pe câmpul de luptă demonstrează contrariul"

Alte stiri din Externe

Ultima oră