La Fashion Week de la Paris, show-ul Balenciaga a avut loc în noroi, o referire la războiul din Ucraina

03 Oct 2022
La Fashion Week de la Paris, show-ul Balenciaga a avut loc în noroi, o referire la războiul din Ucraina

Kanye West a inaugurat parada imaginată de Demna, care a vrut să facă o referire la războiul din Ucraina, scrie HuffingtonPost

„Fă dragoste nu război". Acesta este mesajul puternic transmis de stilistul Demna în cadrul defilării de modă Balenciaga de la Paris Fashion Week, care a avut loc duminică, 2 octombrie, într-un cadru de șantier cu noroi al cărui miros a invadat nările.

Primul care a pasit pe poteca noroioasă, Kanye West. Șapcă sub glugă, pantaloni de piele și jachetă neagră cu buzunare multiple, purtând pantofi sport mari, artistul american și prietenul designerului georgian de la Balenciaga, Demna, a inaugurat spectacolul de la Paris, departe de fastul Săptămânii Modei.

„Noroiul este o metaforă pentru căutarea profundă a adevărului și pentru a avea picioarele pe pământ”, a comentat Demna. „Lasă oamenii să fie așa cum își doresc să fie și să facă dragoste, nu război"

O referire la războiul din Ucraina, o țară dragă lui Demna. Cel care acum se prezintă doar cu prenumele său în lumea modei – a renunțat la numele Gvasalia – se refugiase într-adevăr în Ucraina după ce a fugit în copilărie din Georgia, țară pe atunci în război împotriva Rusiei.

De la invazia rusă, Demna a fost un susținător fervent al Kievului. În Săptămâna Modei din martie, el a adus deja un omagiu Ucrainei și în această vară, a devenit unul dintre ambasadorii platformei United24, folosită pentru a strânge fonduri pentru reconstrucția Ucrainei. 

Balenciaga a scos în vânzare și un hanorac, ale cărui profituri vor fi folosite pentru a ajuta refugiații ucraineni .

Prezenți la această paradă plină de noroi au fost fosta iubită a lui Kanye West și muza Balenciaga, Kim Kardashian, surorile ei Khloe și Kylie Jenner, Salma Hayek, dar și actrița Adele Exarchopoulos.

Alte stiri din Externe

Ultima oră