"Un omagiu adus Ucrainei": noul model de geantă Balenciaga costă 1400€ și arată ca un sac de gunoi

07 Aug 2022
"Un omagiu adus Ucrainei": noul model de geantă  Balenciaga costă 1400€ și arată ca un sac de gunoi

Balenciaga vinde în prezent o geantă de mână, „It-bag”, care arată ca un sac de gunoi. Geanta cu design inovator, care se dorește a fi un omagiu adus poporului ucrainean, este comercializată la un preț de 1.400 de euro, scrie Capital.fr

Dacă Balenciaga este cunoscută pentru design-urile sale sofisticate și luxoase, noua sa colecție include un model de genți care generează multe ironii: noul model de geantă a mărcii arată ca un sac de gunoi. Un design cu atât mai surprinzător cu cât geanta este comercializată la prețul unei mici averi.

Asemănarea cu un sac de gunoi este izbitoare: aceeași formă plinuță și aceeași închidere prin intermediul unui șnur glisant. Din piele, este disponibil pentru suma de... 1.400 de euro:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

Designerul său se distrează de această comparație. "Chiar nu puteam rata ocazia de a proiecta cel mai scump sac de gunoi din lume. Cui nu-i plac scandalurile în modă?", proclamă Demna Gvasalia în rubricile WWD, în martie 2022, în cadrul prezentării de modă în cadrul căreia articolul a fost introdus. Designerul georgian, cunoscut pentru simțul provocării, nu este prima sa încercare. Anul trecut, reproducerea sa a celebrului sac de cumpărături Ikea albastru, vândut cu 1.700 de euro, a generat deja multe reacții hilare pe rețelele de socializare.

Un omagiu adus poporului ucrainean

Celebrul sac de gunoi face parte din colectia de toamna-iarna 2022, a carei prezentare a facut titlurile presei în ultimă saptamana modei. În omagiu adus Ucrainei, modelele au defilat cu geanta respectivă în mână, în condiții de îngheț, în interiorul unei mașini de zăpadă sub ochii spectatorilor, care erau protejați de un perete de sticlă.

Potrivit acestuia, prin această paradă oarecum originală, Demna Gvasalia a vrut să exprime vizual ceea ce a simțit personal în timp ce fugea din țara natală, Georgia. De asemenea, designerul a vrut să facă o paralelă cu situația dificilă a multor familii ucrainene care au fugit de invazia rusă. „Trăiască Ucraina, pentru frumusețe, putere, adevăr, libertate”, s-a auzit la deschiderea paradei.

De la începutul conflictului, Balenciaga a multiplicat inițiativele de sprijinire a poporului ucrainean. Marea casă de modă transmite în mod regulat informații referitoare la situația din Ucraina pe rețelele sale de socializare.

Alte stiri din Life style

Ultima oră