Kremlinul acuză SUA că poartă un „război indirect” împotriva Rusiei

22 Dec 2022
Kremlinul acuză SUA că poartă  un „război indirect” împotriva Rusiei

Kremlinul a declarat joi că vizita președintelui ucrainean Volodimir Zelensky în Statele Unite nu a ilustrat nicio  „dorință de a asculta Rusia”  și că Washingtonul duce „război indirect de facto” în Ucraina  împotriva Moscovei, scrie Le Monde.

„Până acum, putem observa cu regret că nici președintele Biden, nici președintele Zelensky nu au spus nimic care ar putea fi perceput ca o potențială disponibilitate de a asculta preocupările Rusiei”, a spus purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Potrivit lui Peskov, în timpul acestei vizite nu au existat  „cereri autentice pentru pace”  sau „avertismente” americane  adresate lui Zelensky împotriva  „bombardării continue a clădirilor rezidențiale din zonele populate din Donbass”, o regiune din estul Ucrainei controlată parțial de separatiști pro-ruși și vizată în mod regulat de forțele ucrainene.

Zelensky a călătorit miercuri la Washington pentru prima sa călătorie în străinătate de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, în februarie.

În cadrul acestei vizite, a primit noi promisiuni de ajutor financiar și militar, inclusiv, pentru prima dată, furnizarea sistemului de apărare antiaeriană Patriot.

Alte stiri din Externe

Ultima oră