Vânătoare de refugiaţi la Koln, după incidentele din noaptea de Revelion

11 Ian 2016 | scris de Istvan Deak
Vânătoare de refugiaţi la Koln, după incidentele din noaptea de Revelion

Kolner Stadtanzeiger și Express vorbesc despre două provocări planificate împotriva unor solicitanți de azil. În jurul orei locale 16.30 s-au format mai multe grupuri de huligani în centrul vechi al orașului care au pornit în căutarea imigranților.

La ora 18.40, șase pakistanezi au fost atacați de un grup de 20 de persoane. În urma altercației, doi pakistanezi au fost duși la spital, însă au fost externați după câteva ore.

La ora 19:00, un alt grup format din zece persoane a atacat un cetățean de origine siriană. Bărbatul a fost rănit însă nu a necesitat spitalizarea. Poliția a verificat identitatea a peste 100 de posibili atacatori, patru persoane au fost reținute pentru încălcarea interdicției de a mai intra în centrul vechi al orașului.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Koln nu a putut să confirme dacă este vorba despre grupări ale extremei drepte.

“S-a întâmplat din nou în umbra Domului. Pegida a mărșăluit cu huligani drogați și toată Europa se uita la noi. De ce s-a avizat marșul?”, se întreabă Express.

“Solicitantul de aviz are dreptul să aleagă unde se va aduna mulțimea. Se folosește mereu atenția pe care o primește Domul din Koln”, a comentat purtătorul de cuvânt al politiției.
Potrivit cotidianului conservator Die Welt, grupuri de bărbaţi înarmaţi au atacat şi rănit mai mulţi străini în centrul oraşului Koln. Aceste atacuri ar fi opera unui grup de rockeri, huligani, care ar fi anunţat pe Facebook că intenţionează să lanseze o vânătoare de oameni, după cele 400 de plângeri pentru agresiune sexuală înregistrate după violenţele din noaptea de Revelion. Potrivit unor surse poliţieneşti, aceste agresiuni ar fi fost opera unor solicitanţi de azil.

Și duminică intervenția poliției a lăsat de dorit, fiindcă manifestația trebuia anulată din primul minut, acuză jurnaliștii germani. Participanții la miting aveau asupra lor ciocane, sticle, droguri și mănuși speciale pentru altercații.

Același Michael Temme, personaj cheie în evenimentele din noapte de Anul Nou, a lăsat mulțimea să perturbe liniștea orașului, în timp ce huliganii aruncau cu sticle și materiale pirotehnice.

După 400 de metri, din mulțime au zburat sticle spre polițiști. Doi agenți și un jurnalist au fost răniţi.

La un moment dat, poliția a intervenit în forță cu gaze lacrimogene și tunuri de apă. Manifestanții violenți, dar și cei pașnici, s-au refugiat în sediul Gării Centrale.

Alte stiri din Externe

Ultima oră