Cine sunt suspecții în cazul agresiunilor din noaptea de Revelion, de la Koln. Surpriză? Sunt imigranți printre ei

08 Ian 2016 | scris de Istvan Deak
Cine sunt suspecții în cazul agresiunilor din noaptea de Revelion, de la Koln. Surpriză? Sunt imigranți printre ei


Cei 31 sunt suspectați de furturi și violențe fizice, potrivit datelor furnizate de poliția federală germană.

120 de plângeri înregistrate


Din acest grup de persoane fac parte nouă algerieni, opt marocani, patru sirieni, cinci iranieni, un irakian și un sârb, a detaliat purtătorul de cuvânt, citat de presa germană. Acesta nu a suspecți privind agresiuni sexuale propriu-zise, nici menționat eventuale rețineri de persoane.
Poliția locală din Koln, care este distinctă de poliția federală și a avut efective în centrul orașului în noaptea de Revelion, vorbește, la rândul ei, despre 120 de plângeri pentru agresiuni sexuale înregistrate până la această oră.
Deși anchetatorii nu pomenesc despre arestări preventive în acest dosar, postul public regional din Koln, WDR, afirmă că au fost operate două rețineri. Revista germană Focus vorbește despre trei rețineri, trei nord-africani, care au fost între timp eliberați.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă să fie expulzaţi, a avertizat deja ministrul Justiţiei.
Într-o altă investigaţie, patru sirieni au fost reţinuţi sub suspiciunea că ar fi violat două adolescente, de 14 și 15 ani, tot în noaptea de Anul Nou, într-un oraş german de la graniţa cu Elveţia. De la mediatizarea incidentului din Koln au apărut cazuri similare şi în alte ţări, dar de o mai mică amploare.


Angela Merkel este sub presiune


Un raport intern al poliţiei federale din Germania, consultat de jurnaliştii de la Spiegel Online şi datat 4 ianuarie, descrie situaţia din noaptea de Revelion din Koln ca fiind „haotică şi ruşinoasă”. Polițiștii s-au temut că vor exista chiar și morți, scrie sursa citată.
Potrivit WDR, poliția ar fi descoperit în telefoanele mobile ale celor doi reținuți imagini video din seara de Revelion în care puteau fi văzute agresiunile asupra femeilor, precum și o foaie de hârtie pe care erau trecute traducerile termenilor sexuali din arabă în germană.
Violențele de la Koln, comise, potrivit martorilor, de bărbați ”cu trăsături nord-africane” sau ”arabe” au șocat profund Germania și au pus-o pe cancelara Angela Merkel sub presiune, din cauza politicii sale de larghețe față de refugiații venind din siria, Irak sau Afganistan.
De altfel, mai mulți lideri politici au făcut legătura între aceste agresiuni și această politică. (Marina Constantinoiu, Istvan Deak)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră