Justin Trudeau e nemulțumit după ce contul de Twitter al postului canadian CBC a fost desemnat drept „media finanțată de guvern”

18 Apr 2023
Justin Trudeau e nemulțumit după ce contul de Twitter al postului canadian CBC a fost desemnat drept „media finanțată de guvern”

CBC și Radio-Canada și-au suspendat conturile de Twitter până la noi ordine și își apără independența față de politică, după ce CBC a fost etichetată duminică drept „media finanțată de guvern”, în urma unei solicitări în acest sens a liderului conservator canadian Pierre Poilievre, scrie Le Journal de Montreal

„Jurnalismul nostru este imparțial și independent. A pretinde altfel este fals. Acesta este motivul pentru care ne suspendăm activitățile pe Twitter”, putem citi pe multe conturi de Twitter aparținând radiodifuzorului public canadian.

Liderul conservator Pierre Poilievre a salutat duminică decizia Twitter : „Acum oamenii știu că aceasta este propagandă Trudeau, nu sunt știri”, a scris el.

„CBC a fost creat de guvern, primește peste un miliard pe an de la guvern, iar guvernul numește consiliul de administrație care controlează postul”, a spus el.

Luni Justin Trudeau l-a atacat pe liderul conservator Pierre Poilievre, care i-a cerut în mod explicit proprietarului Twitter Elon Musk să numească CBC „mass-media finanțată de guvern”.

Trudeau consideră că este ironic că „Partidul Conservator a ales să atace o instituție importantă pentru mulți canadieni, dar a ales să facă acest lucru alergând să vadă miliardari de la giganții rețelei din Statele Unite”.

„Cred că este într-adevăr trist să văd un partid politic atacând mass-media independentă”, a mai spus el la o conferință de presă, luni, la Ottawa.

Săptămâna trecută, instituțiile media americane finanțate parțial de public au încetat orice activitate pe Twitter din același motiv, și anume National Public Radio (NPR) și Public Broadcasting Service (PBS).

La rândul său, corporația britanică de radiodifuziune (BBC) își continuă activitățile pe Twitter, dar eticheta sa indică faptul că mediul este „finanțat de public” mai degrabă decât de „guvern”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră