Justin Trudeau dă vina pe „dreapta americană” pentru musulmanii care se opun LGBTQ cu sloganul: „Lasă-ne copiii în pace!”

17 Iul 2023
Justin Trudeau dă vina pe „dreapta americană” pentru musulmanii care se opun LGBTQ cu sloganul:  „Lasă-ne copiii în pace!”

Premierul Justin Trudeau a dat vina pe „dreapta americană” pentru opoziția musulmanilor canadieni față de ideologia de gen și curriculumul LGBTQ în învățământul primar și secundar, scrie NewYorkPost.

În videoclip Trudeau vorbește cu comunitatea musulmană săptămâna trecută la o moschee din Calgary – Moscheea Baitun Nur – după ce sute de protestatari s-au adunat împotriva ideologiei de gen în școli, scandând „Lasă-ne copiii în pace”. 

Frustrarea a atins maximul după ce a ieșit la suprafață discursul unui profesor de la școlile publice din Edmonton care reproșa elevilor musulmani pentru că au lipsit de la școală pentru a evita evenimentele de mândrie. 

„Merge în două sensuri. Dacă vrei să fii respectat pentru cine ești, dacă nu vrei să suferi prejudecăți pentru religia ta, culoarea pielii sau orice altceva, atunci mai bine le dai înapoi oamenilor care sunt diferiți de tine. Așa funcționează”, a spus profesoara.

Un individ musulman i-a explicat lui Trudeau de ce au lipsit: „Vă rog, domnule prim-ministru, vă rog să ne protejați cultura, credința, păcatul pe care le faceți.” 

El a răspuns: „În primul rând, există o mulțime de dezinformare și dezinformare acolo [de la] oameni de pe rețelele de socializare, alimentați în special de dreapta americană, răspândesc o mulțime de neadevăruri despre ceea ce este de fapt... în curriculum."

Pe 25 iunie, în Calgary, Alberta, sute de protestatari au strigat „Lasă-ne copiii în pace!” și „Copiii noștri, alegerea noastră!”

Frații și surorile mele. Nu putem rămâne ascunși pentru că [problema este]... să ne apropiem de fiecare dintre noi”, a spus Mahmoud Mourra la eveniment. „Dacă nu ești tată astăzi, mâine vei fi. Dacă nu ești mamă astăzi, mâine va fi. Vei avea o fiică. Sau ai un fiu care este minor? El este atât de vulnerabil, iar tu ai niște hiene și prădători cu adevărat puternici pe care sunt dispuși să-i preia. Ei să facă tot ce pot să-ți ia... copiii de lângă tine.”

„Ne vom proteja copiii cât de mult este nevoie”, a continuat el. 

Trudeau a continuat susținând că forțele de dreapta au creat o pană între comunitatea musulmană „care afectează țesătura de respect și deschidere care permite Canadei să fie unul dintre locurile în care sprijinim și apărăm comunitatea musulmană mai mult decât oricare. alte state din vest.”

„Dacă te uiți la diferitele programe..., nu există... predare agresivă sau transformare a copiilor în LGBT. Acesta este ceva care este spus de oameni... de extremă dreaptă care s-au opus în mod constant drepturilor musulmanilor”, a spus el. 

„Dar ei transformă în armă problema LGBT, care este ceva despre care, da, Islamul are opinii puternice. La fel ca dreptul religios din Canada, dreapta creștină, are opinii puternice împotriva. Ei folosesc aceste temeri pentru a crea o breșă între un guvern care va apărea întotdeauna pentru toate drepturile tale.”

„La fel cum voi apăra întotdeauna pentru drepturile copiilor LGBT, inclusiv dacă sunt musulmani LGBT... Vom apăra drepturile dumneavoastră chiar și atunci când nu sunteți de acord cu noi să apărăm drepturile altora.”

Comentatorii de stânga din SUA au răspuns în mod similar la revolta musulmanilor împotriva ideologiei de gen, stârnind teama cu privire la ceea ce ar putea însemna o aliniere la dreapta. 

Michelle Goldberg, un editorialist de opinie la The New York Times a numit presupusa alianță ideologică dintre creștini și musulmani în domeniul educației „ noi colegi politici ciudați ” și a continuat să enumere pretinsa fobie a dreptei față de musulmani. 

MSNBC a lansat o narațiune similară, de cel puțin două ori în ultimele săptămâni, susținând că dreptul „recruta” musulmani.

„Stânga vrea să-i sperie pe musulmani să accepte îndoctrinarea copiilor noștri în schimbul unui zâmbet și al unei mângâieri pe cap”, a spus Royer pentru Fox News Digital. „Ei îi insultă pe musulmani, prezentându-ne ca fiind lipsiți de inteligență, dar nu își pot imagina că am cântărit târgul pe care ni l-au oferit și l-am respins.”

Un alt activist, Sameerah Munshi, de la organizația condusă de musulmani, numită Coaliția Virtuții, a declarat la o ședință a consiliului de administrație din comitatul Montgomery, Maryland: „Credința noastră nu este partizană și poporul nostru nu este înapoiat”.

„O parte din visul american al poporului nostru este ca ei să-și transmită valorile copiilor lor. Dar membrii acestui consiliu școlar ne-au batjocorit valorile.” 

Alte stiri din Externe

Ultima oră