JK Rowling învinge din nou "cancel culture": Hogwarts Legacy devine primul joc pentru un singur jucător din toate timpurile pe Twitch

14 Feb 2023
JK Rowling învinge din nou "cancel culture": Hogwarts Legacy devine primul joc pentru un singur jucător din toate timpurile pe Twitch

Lansarea unui joc video Harry Potter dezlănțuie furia celor care vor să o reducă la tăcere pe autoare. Inutil: jocul se ridică în topul vânzărilor, scrie Le Figaro

Vinerea trecută, pe diversele console de pe piață a fost lansat jocul video „Hogwarts Legacy” (Avalanche Studios Group) inspirat din lumea lui Harry Potter. Acest eveniment global, însoțit de o campanie de marketing demnă de sosirea unui film cu buget mare, a fost prilejul unei alte controverse pe subiectul pe care o mică comunitate extremistă îl agită în jurul autoarei britanice. 

Jurnaliştii au refuzat să publice testul jocului; celebrități și comentatori din industrie au postat mesaje prin care le-au cerut comunităților să-l boicoteze; au fost încărcate videoclipuri care arată că CD-ul jocului este distrus și - și mai mult - a fost lansat un site web pentru a identifica (raporta?) streamerii platformei Twitch care ar fi încălcat aceste reguli... și deci de a fi comis infracțiunea de a îi face reclamă.

Cu toate acestea „Hogwarts Legacy” a doborât recorduri pe Twitch după ce a devenit cel mai difuzat joc pentru un singur jucător de pe platformă, scrie FoxNews.

Asta în ciuda acestei campanii agresive de anulare din partea activiștilor proresiști care au cerut boicotarea jocului. Creatoarea „Harry Potter” a fost numită „transfobă” în 2020 după ce a susținut că „ștergerea conceptului de sex” șterge și „realitatea trăită a femeilor la nivel global” 

Activiștii au făcut mai multe încercări de a anula jocul înainte de lansarea lui vineri, creând chiar și un site web pentru a urmări și evidenția streamerii care au jucat „Hogwarts Legacy”. 

Dar nici măcar asta nu a putut opri jocul, care a primit mari laude de la IGN și alți critici ai jocului, să ajungă pe primul loc pe Twitch.

„Hogwarts Legacy” a sărbătorit știrea distribuind pe twitter că „Hogwarts Legacy” a devenit „cel mai bun joc pentru un singur jucător” pe Twitch „cu un vârf de 1,28 milioane de spectatori simultan la lansare”. 

Postarea a primit peste 99.000 de aprecieri pe Twitter, mulți utilizatori spunând că sunt încântați să joace acest joc. 

"Nu m-am mai distrat demult atât de bine la un joc!" a scris un utilizator. "Bravo!"

„Deci, acum că boicotul Hogwarts Legacy a eșuat”, a scris un streamer popular Twitch, „activiștii trimit spam cu spoilere pentru joc. 

„Nu a fost niciodată vorba despre drepturile trans sau despre promovarea unei cauze pentru bine”, a adăugat streamerul. — "Vor doar să strice chestia asta pentru tine". 

Unii utilizatori Reddit au distribuit capturi de ecran cu spoilere ale jocului în zilele premergătoare lansării în încercarea de a-i afecta popularitatea online.

Mass-media a făcut, de asemenea, gesturi pentru a încerca să eticheteze jocul drept rasist și transfobic, potrivit editorului general al El American, Ben Kew. 

„Mass media mainstream continuă să amplifice narațiuni false despre noul joc video Harry Potter Hogwarts Legacy”, a scris Kew. 

Kew a împărtășit un articol din revista Fortune care avea titlul „Jocul Harry Potter a fost marcat ca „simulator de genocid”. 

Un videoclip care a devenit viral pe TikTok, adunând peste două milioane de vizualizări, a criticat controversa. „În cea mai mare parte, oamenii care joacă Hogwarts Legacy o fac doar pentru ca le place Harry Potter .”

„Acum aud că oamenii agresează streamerii nevinovați doar pentru că joacă acest joc? Ai devenit exact ceea ce urăști: un monstru”. a continuat el

Alte stiri din Externe

Ultima oră