Japonia lansează avioane de luptă după ce a observat avioane rusești în apropierea coastei sale

25 Mai 2023
Japonia lansează avioane de luptă după ce a observat avioane rusești în apropierea coastei sale

Tokyo a lansat joi avioane de vânătoare după ce a detectat două avioane de recunoaștere rusești în apropierea coastei sale, unul în Oceanul Pacific și celălalt în Marea Japoniei, a anunțat statul major japonez într-un comunicat de presă, scrie Le Monde.

Acest incident vine la câteva zile după sosirea președintelui ucrainean, Volodymyr Zelensky, la summitul G7 organizat la Hiroshima, în cadrul căruia toți membrii grupării și-au reafirmat sprijinul pentru Kiev în fața invaziei ruse.

În timp ce în trecut a căutat să-și îmbunătățească relațiile cu Moscova, Japonia consideră acum puterea militară rusă și cooperarea sa cu China ca pe o amenințare serioasă la adresa securității interne. În mai 2022, avioanele de luptă rusești și chineze au zburat împreună în apropierea Japoniei, iar mai recent Rusia a efectuat manevre militare în Marea Japoniei care au implicat lansări de rachete.

Rusia consideră acum Japonia ca pe o țară „ostilă” , la fel ca toate țările Uniunii Europene, Statele Unite și alți aliați ai săi, precum Regatul Unit și Australia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră