„Întotdeauna rus”, Gérard Depardieu crede că războiul din Ucraina „este o mare prostie”

07 Feb 2023
„Întotdeauna rus”, Gérard Depardieu crede că războiul din Ucraina „este o mare prostie”

Într-un interviu acordat presei germane, Gérard Depardieu își reafirmă atașamentul față de Rusia, a cărei cetățenie a obținut-o în 2013. În primele ore ale conflictului din Ucraina, actorul denunțase „excesele nebunești inacceptabile” ale lui Vladimir Putin; astăzi, el crede că „nimeni nu este în stare să spună nimic cu adevărat rezonabil despre asta”, scrie TF1Info

Apropierea actorului francez de Vladimir Putin este de mult timp la știri. În ciuda conflictului din Ucraina, Gérard Depardieu păstrează o deosebită tandrețe pentru Rusia. Într-un interviu acordat cotidianului german Augsburger Allgemeine Zeitung cu ocazia lansării noului său film, Umami, actorul în vârstă de 74 de ani vorbește despre relația sa cu țara a cărei naționalitate a obținut-o în 2013.

Pentru mine, nimic nu s-a schimbat, sunt încă rus, iubesc cultura rusă, dacă iubesc o țară, este întotdeauna pentru cultura ei”, răspunde el la o întrebare despre următoarea aniversare a războiului din Ucraina. "Dar prefer să evit să vorbesc despre subiect, nimeni nu este în stare să spună nimic cu adevărat rezonabil despre el! Nimeni. Nu-mi place să amestec politica și spectacolul. Nu voi spune mai multe despre subiect: războiul este o prostie ."

Declarații care au enervat Moscova

La 1 martie, a șasea zi a invaziei ruse, Gérard Depardieu a cerut „oprirea armelor și negocierea într-o declarație adresată AFP. "Rusia și Ucraina au fost întotdeauna țări surori. Sunt împotriva acestui război fratricid", a adăugat el. Câteva zile mai târziu, el denunțase „excesele nebunești și inacceptabile” ale lui Vladimir Putin într-un comunicat de presă, în care anunța că va dona profiturile dintr-o serie de concerte „victimelor ucrainene”.

Cred că Depardieu probabil nu înțelege tot ce se întâmplă, pentru că nu este total cufundat în actualitatea politică", a reacționat atunci purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Dacă este nevoie, suntem gata să-i spunem și să-i explicăm ca să înțeleagă mai bine”.

La rândul său, deputatul rus Soultan Khamzaev a cerut autorităților să-și retragă naționalitatea rusă și să-și transfere imobilele din țară către organizații de caritate.

Monstru sacru al cinematografiei franceze, Gérard Depardieu obținuse un pașaport rusesc în ianuarie 2013, pe fondul dezacordului cu politica fiscală a președintelui François Hollande. 

Mi se pare normal să plătesc, dar nu și idioților care cred că fac bine”, a spus el în 2014 pentru săptămânalul Le PointDupă aceea, nu încetase să-și laude noua patrie, o „mare democrație”, și să-l laude pe Vladimir Putin, comparându-l chiar cu Papa Ioan Paul al II-lea într-un interviu acordat cotidianului rus Komsomolskaya Pravda .

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră