Informația foarte jenantă furnizată de laptopul fiului președintelui Biden

14 Dec 2022
Informația foarte jenantă furnizată de laptopul fiului președintelui Biden

 Încredințat unui reparator în aprilie 2019, laptopul a furnizat de atunci o mulțime de informații despre Hunter Biden. Republicanii cer o anchetă pentru a stabili de ce FBI, Twitter și presa au refuzat să le publice, scrie Le Figaro.

Vineri, 12 aprilie 2019, chiar înainte de ora de închidere, un client a deschis ușa magazinului de reparații de computere The Mac Shop dintr-un mall din Wilmington, Delaware. El a adus trei laptopuri Apple de reparat, grav avariate, probabil de lichidul vărsat pe tastaturi.

Proprietarul magazinului, John Paul Mac Isaac, promite că va face tot posibilul pentru a salva conținutul computerelor. Clientul, evident în stare de ebrietate, semnează foaia de reparație. Numele lui: Hunter Biden, fiul lui Joe Biden.

Unul dintre aparate este defect. Altul încă funcționează. John Paul Mac Isaac lasă mai multe mesaje clientului său pentru a-i explica că a reușit să recupereze o mare parte din conținutul hard disk-urilor. Nu a primit niciodată răspuns. Nimeni nu a venit niciodată să ia computerele. La sfârșitul lunii aprilie, Joe Biden, fost vicepreședinte și fost senator din Delaware, și-a lansat oficial candidatura la președinția Statelor Unite.

Conform contractului de reparații, echipamentele nerevendicate după trei luni devin proprietatea reparatorului. Mac Isaac are aproape toată viața lui Hunter Biden în posesia sa.

Fiul cel mare al lui Joe Biden este la acea vreme în plină derivă autodistructivă. Hunter este dependent de jocuri de noroc, droguri și prostituate. Își risipește averea acumulată în afaceri cu oligarhi străini, între centre de dezintoxicare și moteluri sordide, hoteluri de lux și cazinouri.

Soția sa, Kathleen, a cerut divorțul după 24 de ani de căsătorie. Tot într-o ruptură s-a încheiat și aventura lui cu văduva fratelui său.

Intimitatea se amestecă cu sordidul și pateticul

Conținutul computerelor sale este atât de jenant încât un șantajist nu ar ști de unde să înceapă. Intimitatea se amestecă cu sordidul și pateticul. Există zeci de mii de e-mailuri, mesaje text profesionale sau personale, prietenoase sau de familie, fotografii de familie, unele teribil de personale precum cea a fratelui său Beau Biden pe patul de moarte în 2015, dar și chitanțe de la call-girls, selfie-uri în pielea goală, videoclipuri de amatori în care Hunter apare în poziții echivoce, cu prostituate și droguri. Și mai presus de toate, documentele fiscale și e-mailurile legate de afacerile lui nu întotdeauna foarte curate.

În comparație cu cel mare, Beau, fiul preferat pe care tatăl său dorea să-l vadă reușind în politică, Hunter este oaia neagră a familiei. În căutare de bani ușori, el este o pradă ideală pentru escrocii care își doresc acces la tatăl său. În 2014, a intrat în consiliul de administrație al companiei ucrainene de gaze, Burisma, fondată de un oligarh și fost ministru ucrainean, unde este plătit cu 50.000 de dolari pentru simpla sa prezență. Din punct de vedere politic, acest fiu risipitor este și un punct slab al lui Joe Biden. Donald Trump, care l-a identificat pe fostul vicepreședinte Obama drept cel mai periculos contestatar democrat al său, și-a desemnat avocatul personal, Rudy Giuliani, să culeagă informații incriminatoare despre Hunter. Însă încercarea lui Trump de a-l șantaja pe președintele ucrainean Zelensky prin înghețarea transporturilor de arme în vara lui 2019 eșuează spectaculos. Aceasta a dus la prima sa demitere de către Camera Reprezentanților. Procesul de demitere îl hotărăște pe Mac Isaac să dezvăluie existența hard disk-ului. Reparatorul de calculatoare este un simpatizant republican. Pentru a ajuta la apărarea lui Trump, acesta a alertat FBI, care a confiscat unul dintre computere și hard disk-ul de unde a fost copiat conținutul celorlalte două laptopuri.

Dar Mac Isaac își dă seama că nu a fost deschisă nicio investigație și că computerul și conținutul său nici măcar nu sunt menționate în anchetă în afacerea ucraineană. Specialistul în informatică, care a păstrat mai multe copii ale hard disk-ului, trimite în zadar mesaje mai multor republicani aleși din Congres. Abia în cursul anului 2020, în plină campanie prezidențială, ajunge să obțină un răspuns: cel al lui Robert Costello, avocatul lui Rudy Giuliani, care primește pe un platou ceea ce căuta în zadar luni de zile: informații despre afacerile lui Hunter Biden.

Timpul este scurt. Giuliani i-a arătat conținutul discului lui Steve Bannon, fostul strateg al lui Trump, care vede politica ca pe un război total împotriva democraților. Mai puțin obsedat decât Giuliani de afacerile ucrainene ale fiului Biden, Bannon este mai interesat de legăturile sale cu oligarhii chinezi, inclusiv cu o companie formată cu un magnat energetic, Ye Jianming, de la care a primit câteva milioane de dolari.

Pe 14 octombrie 2020, cu trei săptămâni înainte de alegeri, tabloidul New York Post a dezvăluit într-un articol unele dintre e-mailurile și fotografiile jenante ale fiului candidatului democrat.

Dar informația este parțial suprimată de Twitter și Facebook. Supărați de la alegerile din 2016, când au contribuit la difuzarea de știri false inventate de serviciile ruse de informații, și în special e-mailurile piratate din campania lui Hillary Clinton, rețelele de socializare au fost avertizate de FBI, carele spune că Moscova cu siguranță încearcă să-și reînnoiască operațiunile de dezinformare, fără a da exemple concrete.

Timp de câteva săptămâni, Twitter a înghețat contul New York Post și a restricționat răspândirea poveștii. Facebook își schimbă algoritmul pentru a preveni răspândirea acestuia. Aproximativ cincizeci de foști specialiști americani, inclusiv doi foști directori ai CIA, semnează o scrisoare deschisă pe site-ul Politico în care explică că această afacere cu computerele seamănă cu intoxicația rusă.

Giuliani, care nu este cunoscut pentru marea sa obiectivitate sau grija pentru adevăr, refuză să le dea o copie completă a hard disk-ului care să le permită să verifice autenticitatea acestuia.

Ziare precum The New York Times și The Washington Post, acuzate și ele că au accentuat prea mult e-mailurile lui Hillary Clinton în 2016, refuză să acorde credit New York Post, deținut de militantul lui Trump, Rupert Murdoch. Mai ales că Giuliani, care nu este cunoscut pentru marea sa obiectivitate sau grija pentru adevăr, refuză să le dea o copie completă a hard disk-ului care să le permită să verifice autenticitatea acestuia.

De la alegerea lui Joe Biden, instituțiile media care au avut în cele din urmă acces la unele dintre e-mailurile lui Hunter, inclusiv The Washington Post, le-au recunoscut ca fiind autentice. Însă restul conținutului hard disk-urilor a fost schimbat și reclasificat atât de mult încât este dificil să știi ce este original sau a fost poate adăugat.

Până acum nu au fost furnizate dovezi care să-l implice pe Joe Biden

Și, în mod esențial, cea mai mare parte a practicilor lui Hunter Biden, oricât de nedorite din punct de vedere politic sunt, nu sunt foarte diferite de cele ale numeroșilor lobbyști din Washington, DC. Și până acum nu au fost prezentate dovezi care să-l implice pe Joe Biden în afacerile fiului său.

Dar „calculatorul din iad”, așa cum este poreclit pe rețeaua de televiziune Fox News, continuă să fascineze mass-media republicană. Noua majoritate republicană, și în special cei mai radicali oficiali aleși, au promis că vor deschide o anchetă despre afacerile familiei Biden.

Examinarea laptopului abandonat al lui Hunter Biden relevă trafic de influență cu riscurile de securitate națională spune un raport intermediar bazat pe conținutul hard disk-urilor lui Hunter Biden

În noiembrie anul trecut, congresmenii republicani din Comisia de Supraveghere și Reformă a Congresului au lansat un raport interimar bazat pe conținutul hard disk-urilor lui Hunter Biden, intitulat „Un președinte compromis”. „Examinarea laptopului abandonat al lui Hunter Biden (...) dezvăluie trafic de influență care prezintă riscuri pentru securitatea națională și mușamalizări de un deceniu ”, se arată în raport. Membrii familiei lui și-au folosit relațiile cu Joe Biden pentru a se îmbogăți... Aceste activități suspecte ridică multe întrebări fără răspuns care merită investigații suplimentare.”

Raportul acuză, de asemenea, mass-media că nu a acoperit cazul, iar companii precum Twitter că îl cenzurează. De asemenea, republicanii plănuiesc să-i investigheze pe foștii oficiali ai serviciilor de informații care au scris scrisoarea prin care punea sub semnul întrebării originea computerului.

Dezvăluirile recente ale lui Elon Musk, noul proprietar al Twitter, despre practicile foștilor lideri ai rețelei de socializare, au reînviat de atunci cazul. John Paul Mac Isaac, care publică o carte despre experiența sa, An American Injustice, My Battle to Exppose the Truth, acuză Twitter că l-a ruinat. „Sunt recunoscător lui Elon Musk pentru că a dezvăluit această cenzură și pentru că adevărul este cunoscut”, a spus el la Fox News.

Informaticianul, care se prezintă ca un om care sună alarma, și un partener de afaceri al lui Hunter Biden, Tony Bobulinski, ar putea fi principalii martori.

Potrivit presei americane, Hunter Biden a început să-și pregătească apărarea. Fiul lui Joe Biden, care face deja obiectul unei investigații a administrației fiscale, s-a "cumințit" din 2019. A făcut dezintoxicare și s-a căsătorit cu o sud-africană cu care de atunci a avut un fiu, pe nume Beau. Locuiește în California, în Malibu, unde încearcă să scape de paparazzi, și a început să picteze, expunându-și tablourile în galerii din Manhattan și Los Angeles.

Alte stiri din Externe

Ultima oră