Șeful serviciului de informații german: Jihadiștii Stat Islamic vor să ne atace

10 Apr 2016 | scris de Cristi Ionescu
Șeful serviciului de informații german: Jihadiștii Stat Islamic vor să ne atace

Gruparea teroristă Stat Islamic (SI) vrea să comită atacuri în Germania și situația securității este foarte serioasă, a declarat Hans-Georg Maassen, șeful serviciului de informații interne german.

Hans-Georg Maassen a declarat publicației germane Welt am Sonntag că gruparea vrea să comită atacuri împotriva Germaniei și a intereselor germane, dar a adăugat: "Deocamdată nu avem cunoștință de planuri concrete privind un atac terorist în Germania".

El a adăugat că propaganda SI are ca scop să-i încurajeze pe adepții grupării să preia inițiativa și să comită atacuri în Germania. Maassen a recunoscut că au existat câteva cazuri în care cetățeni germani care se întorceau din Siria plănuiau să comită atacuri și a avertizat că pericolul reprezentat de jihadiștii din Germania rămâne "virulent". El a mai spus că Germania a evitat un atac de proporții datorită muncii de succes a autorităților din domeniul securității, dar și a norocului, în sensul că detonatorul unei bombe nu a funcționat într-una sau două ocazii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră