Guvernul Trudeau emite un „avertisment de călătorie” pentru canadienii 2SLGBTQIA+ care merg în SUA

30 Aug 2023
Guvernul Trudeau emite un „avertisment de călătorie” pentru canadienii 2SLGBTQIA+ care merg în SUA

Ministrul afacerilor externe canadian spune că este preocupat de „siguranța fiecărui canadian și a fiecărui grup de canadieni”, scrie CBC.

Ministerul afacerilor externe din Canada și-a actualizat avizul de călătorie pentru Statele Unite, avertizând persoanele LGBTQ că unele legi de stat le pot afecta călătoriile.

„Unele state au promulgat legi și politici care pot afecta persoanele 2SLGBTQI+. Verificați legile relevante de stat și locale”, a spus noul aviz, postat marți dimineață.

Avizul trimite vizitatorii către o pagină web guvernamentală care oferă informații ample despre cum ar putea fi vizați membrii comunității în timp ce călătoresc în țări străine.

Acest sfat le spune călătorilor să se ferească de legile care incriminează activitățile și relațiile între persoane de același sex sau care vizează persoane în funcție de orientarea lor sexuală sau identitatea de gen.

Recomandareat îi avertizează, de asemenea, pe călători că legile pentru a reduce vagabondajul și incidentele publice ar putea fi, de asemenea, folosite pentru a-i viza într-un efort „de a criminaliza persoanele 2SLGBTQI+”.

Sfatul actualizat nu menționează nicio lege sau politică de stat specifică și nici nu sugerează să stea departe de un anumit stat. Când a fost solicitat detalii, un purtător de cuvânt al departamentului a subliniat legile care vizează comunitatea transgender.

„De la începutul anului 2023, anumite state din SUA au adoptat legi care interzic spectacolele de drag queen și restricționează comunitatea transgender de la accesul la îngrijiri de afirmare a genului și de la participarea la evenimente sportive”, a spus purtătorul de cuvânt într-o declarație presei.

„Informațiile sunt furnizate pentru a le permite călătorilor să ia propriile decizii în cunoștință de cauză cu privire la destinații. În afara Canadei, legile și obiceiurile legate de orientarea sexuală, identitatea de gen, expresia de gen și caracteristicile sexuale pot fi foarte diferite de cele din Canada”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră