Guvernul german este sfătuit de „oameni care nu au muncit niciodată, nu au transpirat niciodată”, spun fermierii

10 Ian 2024
Guvernul german este sfătuit de „oameni care nu au muncit niciodată, nu au transpirat niciodată”, spun fermierii

Joachim Rukwied, președintele Asociației Fermierilor Germani (DBV) a criticat „politica din bula de la Berlin.” Guvernul este sfătuit de „oameni care nu au muncit niciodată, nu au transpirat niciodată”, a spus el citat de Bild

În revista de dimineață a postului ZDF, Joachim Rukwied, președintele Asociației Fermierilor Germani (DBV), a anunțat noi proteste împotriva politicilor guvernului german. El a numit concesiile guvernului în unele puncte drept un „compromis leneș”. Populația este de partea fermierilor - pentru că politicienii nu mai ascultă oamenii.

De ce se întâmplă asta? Președintele fermierului critică „politica din bula de la Berlin” Pentru că guvernul este sfătuit de „oameni care nu au muncit niciodată, nu au transpirat niciodată”.

Guvernul federal trebuie „să-i asculte mai mult pe cei care fac Germania să-și facă munca zilnică. Și asta îi include pe fermieri.”, a spus el

În spatele expresiei in „bula de la Berlin” se află acuzația că politicienii și consilierii lor (funcționari publici, secretari de stat, lobbyiști, agenții de consultanță) au puțin de-a face cu viața reală din Germania.

Un lucru este cert: Bundestagul nu este o reflectare a societății. Potrivit cifrelor din 2023, mai mult de unul din patru parlamentari a studiat dreptul sau guvernarea. Spre comparație: la nivel național, proporția avocaților/consilierilor fiscali este de doar 1,4 la sută.

Aproape fiecare al treilea deputat a lucrat anterior pentru stat (de exemplu, ca profesor, asistent administrativ).

Dar: Doar 22 de parlamentari sunt lucratori independenți (3%). În ansamblu, doar 8,3% dintre parlamentari au fost angajați anterior în comerț, meșteșuguri sau industrie. La nivel național, 36% din populația activă este angajată acolo.

Alte stiri din Externe

Ultima oră