Germania: o treime dintre bărbați consideră violența împotriva femeilor „acceptabilă”, potrivit unui studiu

11 Iun 2023
Germania: o treime dintre bărbați consideră violența împotriva femeilor „acceptabilă”, potrivit unui studiu

Peste o treime dintre bărbații din Germania consideră violența împotriva femeilor „acceptabilă”, potrivit rezultatelor unui studiu considerat duminică „șocant” de apărătorii drepturilor omului, scrie Le Figaro.

Într-un sondaj care va fi publicat luni de grupul de media Funke, 33% dintre bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani au spus că acceptă ideea că „mâna lor alunecă” ocazional în timpul unei ceartări cu partenera lor. Și 34% au recunoscut că au fost violenți față de femei în trecut.

Aceste rezultate sunt „șocante”, a reacționat Karsten Kassner de la Federal Forum Men, un grup care militează pentru egalitatea de gen. Este problematic faptul că o treime dintre bărbații chestionați trivializează violența fizică împotriva femeilor. Acest lucru trebuie să se schimbe urgent”, a spus el pentru Funke Group.

Comandat de organizația de ajutor pentru copii Plan International Germany și desfășurat online în perioada 9-21 martie, sondajul la nivel național a fost realizat în rândul a 1.000 de bărbați și 1.000 de femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani.

Peste 115.000 de femei au fost victime ale violenței domestice în 2021, potrivit datelor poliției federale germane. Un total de 301 de femei au fost ucise de actualul sau fostul lor partener în 2021.

Anul trecut, ministrul Justiției, Marco Buschmann, a declarat că va face eforturi pentru modificări legislative pentru a pedepsi violența împotriva femeilor, spunând că astfel de acte nu ar trebui reduse la minimum ca „tragedii private”. 

„Violența bazată pe gen trebuie denumită ca atare și pedepsită cu severitatea necesară”, a spus el la acea vreme.

Alte stiri din Externe

Ultima oră