Funcţionarii UE vor primi salarii mai mari cu 440 de euro: unii vor câştiga 19.000 pe lună!

23 Noi 2015 | scris de Istvan Deak
Funcţionarii UE vor primi salarii mai mari cu 440 de euro: unii vor câştiga 19.000 pe lună!

Conform Bild, miercuri, Comisia Europeană urmează să aprobe retroactiv, ca începând cu 1 iulie 2015 salariile funcţionarilor să fie majorate cu 440 de euro, aproape echivalentul salariului mediu brut din România.

Majorarea de 2,4%, calculată de Eurostat, vizează 45.000 de persoane care activează în administraţia UE.

Confom Focus, salariul unui funcţionar de top va ajunge la 19.000 de euro pe lună, ceea ce ne face să ne punem întrebarea de ce ar renunţa cineva la această sumă, pentru a deveni ministru în România, pe un salariu de 1500 de euro pe lună?

„Avem nevoie de cei mai buni specialişti, care să plece acasă cu salarii la nivelul celor care activează în marile concerne mondiale sau în băncile de top. Trebuie să îi aducem pe cei mai buni”, a comentat iniţiativa unul dintre comisarii UE.

Oficiul european pentru selectarea personalului, Epso, anunţă că este în căutare de noi aplicanţi, având la dispoziţie o paletă largă de posturi, oferte tentante fiind pentru jurişti, economişti, experţi IT şi traducători.

Cerinţele par simple, dar procedura este tipică birocraţiei europene. Candidaţii trebuie să fie cetăţeni UE şi să vorbească cel puţin două limbi de circulaţie europeană, traducătorii chiar trei, una dintre ele trebuie să fie obligatoriu engleza, germana sau franceza. Bătăi de cap provoacă şi recunoaşterea diplomelor universitare dobândite. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră