Fostul șef MI6 a avertizat despre pericolele soft-ului israelian de spionaj Pegasus după „piratajul telefonului” Liz Truss

31 Oct 2022
Fostul șef MI6 a avertizat despre pericolele soft-ului israelian de spionaj Pegasus după „piratajul telefonului” Liz Truss

Miniștrii ar trebui să primească lecții despre securitatea cibernetică, a spus fostul șef al MI6,Sir Alex Younger după ce s-a susținut că telefonul lui Liz Truss a fost spart de agenți ruși când ea era secretar de externe, scrie The Times.

Sir Alex Younger a spus că miniștrii trebuie să fie „educați corespunzător” cu privire la utilizarea telefoanelor lor după încălcarea securității. El a spus că toate dispozitivele conectate la internet sunt expuse riscului de piratare și a avertizat despre pericolele software-ului Pegasus dezvoltat de NSO Group, o companie israeliană de securitate cibernetică, care ar fi putut fi folosit pentru a viza telefoanele șefilor de stat, inclusiv președintele Macron.

Spionii suspectați că lucrează pentru Rusia au obținut acces la informații sensibile când Truss era ministru de externe, inclusiv discuții despre războiul din Ucraina.

„Puterea software-ului de hacking de telefon Pegasus nu trebuie să fie niciodată subestimată, deoarece prezența sa pe un telefon țintă poate fi terifiant de invazivă, scrie Forbes. Metoda sa de livrare silențioasă, sub radar îi permite să monitorizeze marea majoritate a unui dispozitiv, iar cei vizați nu vor avea habar”, a spus Jake Moore, consilier global de securitate cibernetică pentru ESET. 

„Oamenii de profil înalt, cum ar fi politicienii, sunt adesea vizați, așa că este extrem de important să-și păstreze numărul de telefon personal privat și să-l schimbe imediat dacă se scurge vreodată pentru a reduce șansa unor astfel de atacuri”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră