Fiul lui George Soros a vizitat Casa Albă de peste zece ori de când Biden a preluat mandatul: "Stânga este dependentă de banii lor și nici măcar nu se mai obosesc să-i ascundă"

09 Apr 2023
Fiul lui George Soros a vizitat Casa Albă de peste zece ori de când Biden a preluat mandatul: "Stânga este dependentă de banii lor și nici măcar nu se mai obosesc să-i ascundă"

Alexander Soros, fiul miliardarului liberal George Soros, a făcut vizite frecvente la Casa Albă de când președintele Biden a preluat mandatul în 2021, întâlnindu-se cu oficiali de rang înalt în numele tatălui său în vârstă de 92 de ani, scrie FoxNews

Soros – care a lucrat pentru prelua activitatea tatălui său, în timp ce a ajutat la eforturile de strângere de fonduri pentru Partidul Democrat – a vizitat Casa Albă de cel puțin 14 ori din octombrie 2021 și a avut întâlniri cu mai mulți oficiali în 2022, potrivit jurnalelor de vizitatori ai Casei Albe examinate de Fox News Digital.

Jurnalele care detaliază vizitele lui Soros la Casa Albă au fost raportate pentru prima dată de New York Post sâmbătă și au dezvăluit că fiul miliardarului a făcut o vizita la Casa Albă pe 1 decembrie 2022, zi în care s-a întâlnit cu Nina Srivastava, asistenta șefului de personalului de atunci, Ron Klain, care a activat și în campania prezidențială a lui Biden.

Acea vizită din decembrie la Casa Albă, potrivit NewYorkPost, a avut loc în aceeași zi cu o cină de stat la care a participat Alexander Soros și care a fost organizată de familia Biden pentru a îl onora pe președintele francez Emmanuel Macron și pe soția sa, Brigitte.

O zi mai târziu, pe 2 decembrie a anului trecut, înregistrările au arătat că Soros a avut întâlniri cu Mariana Adame, consilierul președintelui, și consilierul adjunct pentru securitate națională Jonathan Finer.

Înregistrările au arătat că călătoriile anterioare la Casa Albă ale lui Soros, care este președintele Fundațiilor pentru Societatea Deschisă, fondată de tatăl său în anii 1990, au inclus întâlniri anterioare din 2022 cu Adame pe 14 octombrie, Srivastava pe 14 septembrie și Finer în trei diferite ocazii (15 dec., 6 octombrie și 15 sept.).

Jurnalul de vizitatori actualizat a dezvăluit, de asemenea, că Soros a avut întâlniri la Casa Albă cu Kimberly Lang, pe atunci asistent executiv consilier pentru securitate națională, pe 6 octombrie, precum și cu fostul consilier al lui Klain, Madeline Strasser, pe 29 octombrie 2021 și 22 aprilie 2022..

Directorul Proiectului de Supraveghere al Fundației Heritage, Mike Howell, a declarat pentru Fox News Digital că vizitele lui Alexander Soros la Casa Albă sunt îngrijorătoare, deoarece familia Soros „a făcut daune incalculabile țării noastre”. El a continuat: „Moartea și distrugerea aduse de politicile lor sunt evidente la granițele noastre și în orașele noastre infestate de criminalitate. Stânga este dependentă de banii lor și nici măcar nu se mai obosesc să-i ascundă”.

Conturile de socializare ale lui Alexander Soros documentează numeroase întâlniri cu lideri de rang înalt din întreaga lume, prezentând fotografii ale fiului miliardarului liberal cu fostul președinte al Camerei, Nancy Pelosi, deputată în California, și Cindy McCain, care a servit ca ambasador al SUA la Agențiile Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură din noiembrie 2021 până în aprilie 2023 și este văduva fostului senator John McCain

Alte fotografii distribuite pe contul său de Instagram l-au arătat pe Alexander Soros stând alături de fostul președinte Barack Obama, liderul majorității din Senat Chuck Schumer și de Macron.

Familia Soros a fost recent criticată pentru implicarea sa în susținerea procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, ale cărui investigații asupra lui Trump au condus săptămâna trecută la un rechizitoriu al fostului președinte.

Fox News Digital a raportat anterior că, în mai 2021, George Soros a donat 1 milion de dolari către comitetul Color of Change, care a cheltuit mult susținând candidatura lui Bragg.

Fiul lui Soros, Jonathan Soros, și soția lui Jonathan, Jennifer Allan Soros, au donat, de asemenea, direct campaniei lui Bragg, potrivit înregistrărilor de finanțare a campaniei din New York, analizate de Fox News Digital.

Pe 26 aprilie 2021, Jonathan Soros a trimis un cec în valoare de 10.000 de dolari în conturile procurorului de district, arată dosarele statului. Trei zile mai târziu, pe 29 aprilie, Jennifer Allan Soros a adăugat o contribuție de 10.000 de dolari la campanie. În timp ce alte persoane au oferit mai mulți bani direct comitetului său, cuplul s-a numărat printre cei mai mari donatori ai săi. 

Contribuțiile au fost, de asemenea, neobișnuite pentru cuplu, deoarece, în general, nu se implică financiar în alegerile procurorilor districtuali, deși au donat altor campanii politice și grupuri problematice din New York. Jonathan Soros nu a răspuns la o solicitare Fox News Digital de a comenta cu privire la donațiile Bragg.

George Soros, pe de altă parte, a vizat numeroase alegeri de procurori cu milioane de dolari în ultimii ani.

Intervenția lui Soros în alegerea procurorilor îl implică de obicei pe trezorierul său de multă vreme, Whitney Tymas, care înființează comitete de acțiune politică „efemere” (PAC) în statele în care finanțează candidații. Odată înființat, finanțatorul injectează bani în aceste comitete care tind să cheltuiască sute de mii de dolari pentru susținerea candidaților săi preferați. De obicei, comitetele se dizolvă după alegeri.

În cazul lui Bragg, asta nu s-a întâmplat. În schimb, Soros a donat 1 milion de dolari în mai 2021 către Colour of Change PAC, care în săptămânile următoare a cheltuit bani pentru susținerea candidaturii lui Bragg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Alexander Soros, PhD (@alexsoros)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Alexander Soros, PhD (@alexsoros)

Alte stiri din Externe

Ultima oră