Fiica fostului spion rus otrăvit nu mai este în stare critică

29 Mar 2018
Fiica fostului spion rus otrăvit nu mai este în stare critică

Starea fiicei lui Serghei Skripal, Iulia, se îmbunătățește rapid şi este stabilă, a anunţat spitalul, în timp ce fostul spion rus rămâne în stare critică, dar stabilă, relatează theguardian.com.

“Starea ei se îmbunătăţeşte rapid şi nu mai este critică. Este într-o stare stabilă", a transmis spitalul regional din Salisbury. Cei doi au fost otrăviţi cu un gaz neurotoxic, fiind găsiţi pe o bancă în centrul oraşului Salisbury din Anglia, pe 4 martie. De atunci, Serghei şi Iulia Skripal se află în spital, fiind internaţi în stare critică.

Anchetatorii cred că  perechea a fost otrăvită cu gazul neurotoxic novichok, de provenienţă militară rusească, care a fost împrăştiat pe ușa de la intrare a casei lui Serghei Skripal din Salisbury.

Dr. Christine Blanshard, director medical al spitalului Salisbury, a declarat: "Sunt încântată să pot raporta o îmbunătăţire a stării Iuliei Skripal. Ea a răspuns bine la tratament, dar continuă să primească îngrijire clinică specializată  24 din 24. Vreau să profit de această ocazie pentru a mulțumi încă o dată personalului spitalului din districtul Salisbury pentru furnizarea, în ultimele săptămâni, a unor îngrijiri de înaltă calitate pentru aceşti pacienți . Sunt foarte mândră atât de personalul nostru din prima linie, cât și de toți cei care îi susțin."

Alte stiri din Externe

Ultima oră