“Recunoaştem că este important ca această politică să funcţioneze pentru toată lumea, în special pentru comunităţile marginalizate sau discriminate”, se arată într-o declaraţie publică. Anunţul vine după ce avocaţii LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender) şi supravieţuitori ai violenţei domestice au susţinut că politica numelui adevărat este discriminatorie şi îi pune în pericol. Membrilor acestor grupuri, care au folosit nume false pe Facebook, li s-au blocat conturile.
Compania a anunţat însă că va oferi noi instrumente care să le permită utilizatorilor să explice, dacă sunt verificaţi, circumstanţele speciale care au condus la situaţia de a nu-şi putea folosi numele real.
O astfel de opţiune i-ar putea ajuta pe utilizatorii care au conturile blocate şi nu pot contesta decizia. Alte modificări vizează reducerea numărului de persoane care cer verificarea numelor.
Compania insistă însă că politica numelui real este benefică deoarece îngreunează atacurile anonime şi îi determină pe utilizatori să fie mai responsabili faţă de ceea ce scriu. În luna iulie, Mark Zuckerberg, CEO Facebook, a apărat această politică a companiei, arătând că sunt numeroase cazurile în care, spre exemplu, o femeie îşi părăseşte soţul violent, iar acesta foloseşte nume false pe Facebook pentru a o hărţui. “Atât timp cât îi ştie numele real, îl poate bloca”, a argumentat Zuckerberg.