Evgheni Prigojin va pleca în Belarus după ce a ordonat trupelor sale să se întoarcă pentru a „evita vărsarea de sânge"

25 Iun 2023
Evgheni Prigojin va pleca în Belarus după ce a ordonat trupelor sale să se întoarcă pentru a „evita vărsarea de sânge"

Într-un mesaj postat pe Telegram la începutul serii de sâmbată, Evgheni Prigojin susține că „a acceptat oferta președintelui Alexander Lukașenko de a pune capăt mișcării înarmate a Wagner pe teritoriul Rusiei pentru a „evita vărsarea de sânge” și de a lua alte măsuri pentru a calma tensiunea. Mulți locuitori și-au scos telefoanele pentru a filma luptătorii grupării paramilitare în timp ce îi aplaudau, a notat un jurnalist AFPscrie Le Monde. 

Potrivit acestuia, medierea președintelui belarus, apropiat de Kremlin, ar fi durat toată ziua. S-a încheiat, potrivit lui Evgheni Prigojin, cu „o opțiune absolut favorabilă și acceptabilă” care ar include „garanții de securitate pentru luptătorii lui Wagner”.

În douăzeci și patru de ore, am ajuns la 200 de kilometri de Moscova. În acest timp, nu am vărsat nici măcar o picătură din sângele luptătorilor noștri. Acum a venit momentul când sângele poate fi vărsat. Prin urmare, conștienți de responsabilitatea uneia dintre tabere în vărsarea de sânge rusesc, ne întoarcem cu convoaiele noastre în taberele de câmp conform planului stabilit”, adaugă el .

Evgheny Prigojin a acceptat propunerea președintelui Belarusului Alexander Lukașenko de a opri mișcările bărbaților înarmați ai societății Wagner și măsurile de detensionare”, a indicat, la rândul său, canalul neoficial Telegram al președinției din Belarus, Poul Pervogo.

Zeci de locuitori scandează „Wagner!” lângă cartierul militar din Rostov

Zeci de locuitori au scandat  „Wagner, Wagner!”, sâmbătă seara, în apropierea sediului militar din Rostov (sud-vest), în timp ce se pregăteau vizibil să-și părăsească pozițiile, după un anunț în acest sens al liderului lor. .

Adunați pe o stradă principală din centrul orașului, mulți locuitori și-au scos telefoanele pentru a filma luptătorii grupării paramilitare, în timp ce îi aplaudau, a notat un jurnalist AFP.

Alte stiri din Externe

Ultima oră