Erdogan despre Macron:„Soțiile noastre se înțeleg bine, noi nu”

07 Oct 2022
Erdogan despre Macron:„Soțiile noastre se înțeleg bine, noi nu”

În ciuda tensiunilor dintre soții lor, Emine Erdogan și Brigitte Macron întrețin relații mai mult decât cordiale, scrie BFMTV.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a glumit joi despre relația sa dificilă cu șeful statului francez Emmanuel Macron, spunând la o conferință de presă: „Soțiile noastre se înțeleg bine, noi nu”.

Emine Erdogan, soția președintelui turc și prima doamnă a Franței Brigitte Macron întrețin relații mai mult decât cordiale, în ciuda tensiunilor regulate dintre soții lor care au vorbit joi la Praga în cadrul primei întâlniri a Comunității Politice Europene.

Relații sănătoase

În noiembrie anul trecut, anturajul lui Emine Erdogan a declarat pentru AFP că relațiile dintre cele două femei - fotografiate în mod regulat împreună la summituri internaționale - sunt foarte bune.

Recep Tayyip Erdogan a fost filmat joi mai devreme făcând o glumă la adresa președintelui francez, propunând apartenența Franței la Organizația Statelor Turcești (OET), care include, pe lângă Turcia, țări vorbitoare de limbă turcă din Asia Centrală și Azerbaidjan.

„Vă recunoaștem dacă doriți”, i-a spus el lui Emmanuel Macron în prezența președintelui Azerbaidjan Ilham Aliyev.

La rândul său, președintele francez Emmanuel Macron, care l-a bătut pe spate pe șeful statului turc, a spus că a insistat joi cu acesta din urmă asupra necesității de a lupta împotriva oricărei „ocoliri” a sancțiunilor împotriva Rusiei, în contextul războiul din Ucraina .

Alte stiri din Externe

Ultima oră