Elvita Adams - povestea femeii care s-a aruncat de pe cea mai înaltă clădire din SUA, Empire State Building, dar a supraviețuit

21 Feb 2022
Elvita Adams - povestea femeii care s-a aruncat de pe cea mai înaltă clădire din SUA, Empire State Building, dar a supraviețuit

Clădirea Empire State, situată pe West 34th Street, Manhattan, New York, este unul dintre cele mai cunoscute repere din New York și chiar din lume. Cu toate acestea, deși este cunoscută pentru înălțimea sa record de 443,2 m) incluzând antena, clădirea este, de asemenea, renumită pentru istoria sa întunecată și sălbatică. De la accidente aviatice până la încercări de sinucidere reușite și eșuate, această clădire are o mulțime de tragedii neașteptate. De asemenea, dacă această clădire renumită ar fi putut vorbi, probabil s-ar fi plâns de ritmul cu care oamenii au încercat să sară de pe ea. Din păcate, din cauza statutului iconic al clădirii, este o locație populară pentru tentative de sinucidere, conform historydefined.net.

De când Empire State Building a fost construit pe 17 martie 1930, cel puțin 36 de oameni au murit sărind de pe zgârie-nori cu 102 etaje. Primul incident înregistrat a avut loc pe 7 aprilie 1931, înainte de finalizarea clădirii. Acest eveniment trist a fost al unui muncitor în construcții care a fost concediat în timpul proiectului de construcție. S-a aruncat într-un puț deschis al liftului. Din păcate, aceasta a fost doar prima dintre multele tentative de sinucidere la clădire.

Elvita Adams a fost o femeie de culoare obișnuită care a fost foarte aproape de moarte după ce a sărit de la etajul 86 al Empire State Building în 1879. Totuși, în mod miraculos, a supraviețuit căderii. Etajul 86 găzduiește faimoasa punte de observare unde turiștii merg să admire New York-ul. S-a raportat că rezidenta din Bronx trecea printr-un moment deprimant în viața ei, deoarece și-a pierdut locul de muncă, era pe punctul de a-și pierde casa și trăia din cecuri de 100 de dolari, care erau insuficiente pentru a-și satisface nevoile primare ale fiului și a plăti chiria. Așa că viața a fost extrem de grea pentru ea și fiul ei.

Pe 2 decembrie 1979, mânată de depresie, Elvita Adam a ajuns la Empire State Building pentru a pune capăt chinului. Femeia deprimată a mers la etajul 86, a urcat peste gardul din jurul platformei, apoi a sărit. Dar, spre deosebire de mulți care au sărit de pe clădire și au murit, ea a avut norocul și natura de partea ei. La căderea ei, ea a aterizat în schimb pe o margine de la etajul 85.

Tentativa ei de sinucidere a fost întreruptă de o rafală intensă de vânt care i-a aruncat corpul înapoi la etajul 85, lăsând-o în viață, dar cu un șold rupt. Se pare că geamătul ei de durere l-a determinat pe Frank Clark, un gardian, să ajungă la fereastra respectivă. A găsit-o întinsă pe marginea zgârie-norilor și a tras-o înăuntru. Potrivit New York Times, patru paznici patrulează în mod normal puntea de observație, care este înconjurată de un gard înalt cu țepi de fier. Acest lucru a dus la răspunsul rapid care a contribuit la salvarea ei. Elvita Adams nu a putut înțelege ce a salvat-o de la moarte.

Personalul Empire State Building a anunțat că vântul ar fi salvat-o. Deși vântul nu este de obicei miraculos, rafala a măturat corpul Elvitei Adam înapoi, de un etaj. Elvita Adams a fost internată la Spitalul Bellvue. A avut dureri puternice, deoarece a avut de-a face cu o fractură de bazin sau șolduri. Ulterior, a fost pusă sub supraveghere psihiatrică după tratament. La spital, Elvita Adams a susținut că a călătorit din Bronx în Manhattan doar pentru a se uita la luminile orașului care erau atât de frumoase. În schimb, ea a spus că voia să întindă mâna doar pentru a le atinge atunci când a căzut. Deși poliția a recunoscut că nu a văzut când a sărit femeia, a considerat incidentul o tentativă de sinucidere.

Indiferent, relatând numeroasele căderi care au avut loc la clădire, este sigur să spunem că supraviețuirea Elvitei Adam a fost mai mult un miracol decât o coincidență. Elvita Adams a devenit prima care a supraviețuit unei căderi din Empire State Building. Povestea ei i-a lăsat pe mulți uimiți de cum a reușit să aibă loc un asemenea miracol.

Nu se știu multe despre Elvita Adams astăzi. În urma apelului ei strâns cu moartea în acea zi fatidică, Elvita Adams și-a trăit viața în intimitate, făcând dificil pentru mass-media să-i țină evidența. Cu toate acestea, unii susțin că a devenit comediantă la New York. În 2011, a fost produsă o piesă cu o singură femeie de Ashley Llyod Smith, intitulată „Eu sunt Elvita Adams”. De aici, speculația că Elvita Adams ar fi adoptat standup comedy ca profesie. Dar nu putem spune sigur. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră