Elveția ridică majoritatea restricțiilor: fără mască și fără certificat Covid

17 Feb 2022
Elveția ridică majoritatea restricțiilor: fără mască și fără certificat Covid

Elveția a anunțat miercuri, 16 februarie, ridicarea aproape a tuturor măsurilor de combatere a Covid-19, fiind menținută doar până la sfârșitul lunii martie masca în transportul public și unitățile sanitare și izolarea bolnavilor.

De joi, 17 februarie, accesul la magazine, restaurante, unități culturale, unități deschise publicului și la evenimente este din nou posibil fără mască sau certificat Covid, a precizat Consiliul Federal (guvernul) într-un comunicat de presă. Purtarea obligatorie a măștii - cu excepția transportului public și a unităților sanitare - și recomandarea de a lucra de acasă sunt de asemenea abrogate.

De asemenea, sunt ridicate obligativitatea obținerii unui permis pentru evenimente de amploare, restricțiile privind întâlnirile private, precum și restricțiile de capacitate în magazinele de retail și teleschiuri.

Potrivit autorităților federale, situația epidemiologică continuă să evolueze pozitiv în Elveția, iar „datorită imunității ridicate a populației, este puțin probabilă o supraîncărcare a sistemului de sănătate, în ciuda unei circulații încă semnificative a virusului”.

„Pentru Consiliul Federal, au fost îndeplinite, așadar, condițiile pentru o normalizare rapidă a vieții sociale și economice”, a spus el. Țara alpină, care are aproximativ 8,6 milioane de locuitori, a înregistrat aproape 12.530 de decese din cauza Covid-19 de la începutul pandemiei, sau mai mult de 144 de decese la 100.000 de locuitori.

Aproape 69% din populație este complet vaccinată.

Alte stiri din Externe

Ultima oră