Elveția caută voluntari pentru a testa o nouă închisoare timp de patru zile

15 Feb 2022
Elveția caută voluntari pentru a testa o nouă închisoare timp de patru zile

Dorind să testeze noua sa închisoare care se va deschide în aprilie 2022, cantonul Zürich (Elveția) caută voluntari care să fie închiși acolo timp de patru zile. Pentru moment, aproximativ 700 de persoane care locuiesc în regiune au aplicat pentru acest test în mărime naturală care va avea loc la sfârșitul lunii martie, scrie CNews citând presa elvetiana Blick.

Operațiunea lansată de administrația penitenciară elvețiană are un dublu obiectiv: testarea protocoalelor stabilite de închisoare și îmbunătățirea imaginii sectorului permițând cetățenilor să descopere lumea penitenciarului din Elveția.

Această idee originală a cucerit deja peste 700 de voluntari din Zürich, potrivit Elenei Tankovski, șefa departamentului Penitenciare și Reintegrare. Pentru a aplica pentru această experiență unică, voluntarii trebuie să fie majori, să locuiască în canton și să se supună unui control de securitate. Alegerea finală a persoanelor reținute de administrația penitenciarului va fi comunicată săptămâna viitoare.

Odată anunțată selecția, voluntarii vor petrece patru zile, și anume din 24 până în 27 martie inclusiv, în închisoare. 

Cei selectați pentru a participa la această experiență vor beneficia de măsuri de detenție ușoare, deoarece vor putea părăsi închisoarea în orice moment. Deasemenea percheziția corporală va fi opționala dar toți voluntarii vor trebui să se supună unui control deoarece telefoanele mobile si alte dispozitive electronice nu vor fi autorizate.

Candidații vor putea opta pentru o celulă de fumători și vor putea alege un meniu variat cu preparate clasice, bucătărie halal sau o opțiune vegetariană, ținând cont de potențialele alergii și intoleranțe ale acestora.

Sursa: Cnews

Alte stiri din Externe

Ultima oră