Elon Musk susține ca sondajul său despre condițiile de pace din Ucraina a fost subminat de "boții" de pe Twitter

04 Oct 2022
Elon Musk susține ca sondajul său despre condițiile de pace din Ucraina a fost subminat de "boții" de pe Twitter

Luni, Elon Musk a stârnit furia mai multor diplomați pe Twitter din cauza unui sondaj pe care l-a publicat, dar despre care susține că a fost subminat de roboți, scrie BFMTV.

O bătălie de tweet-uri a avut loc luni pe Twitter. Miliardarul american și CEO al Tesla, Elon Musk, a stârnit furia unor înalți oficiali ucraineni precum Volodimir Zelensky sau a ambasadorului ucrainean în Germania disputa terminându-se cu insulte.

Totul a început cu un sondaj publicat de Elon Musk în care acesta și-a propus planul de pace: refacerea de noi referendumuri pe cele patru teritorii anexate de Rusia de data aceasta sub supravegherea ONU, Ucraina să abandoneze Crimeea și să adopte un „statut neutru”. Sondajul a primit peste 2 milioane de răspunsuri, în mare parte „nu”.

Sondajul a fost lansat în aceeași zi în care parlamentul rus a votat oficializarea anexării ilegale de către Moscova a patru regiuni ale Ucrainei, în urma referendumurilor organizate în acele teritorii săptămâna trecută.

Vina boților

Elon Musk a reacționat apoi la propriul său sondaj: „Într-adevăr, a fost cel mai mare atac de boți pe care l-am văzut vreodată”. 

Problema roboților și a conturilor false se află în centrul procesului său împotriva Twitter.

Un bot (abrevierea cuvântului „robot”) este un software care funcționează parțial cu inteligența artificială, care poate fi folosită rău intenționat ca instrument de interferență digitală.

Musk vrea să-și joace rolul

Reacțiile la sondaj au apărut rapid, inclusiv politicieni de rang înalt ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrij Melnyk, răspunzând chiar cu insulte.

 Elon Musk a dorit rapid să joace un rol în războiul Ucrainei împotriva Rusiei. La scurt timp după invazia Rusiei, el a anunțat că antene de internet prin satelit Starlink vor fi trimise în Ucraina . În luna mai au fost livrate 10.000 de terminale.

Alte stiri din Externe

Ultima oră