CEO-ul Twitter a spus că banii cheltuiți de Facebook în campaniile electorale care îndeamnă americanii să „meargă la vot” sunt politici, scrie Unherd
Elon Musk l-a criticat pe CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, pentru că a cheltuit 400 de milioane de dolari în campanii „Iesiți la vot”, despre care a susținut că au fost o acoperire pentru finanțarea democraților. „Sună imparțial?” întrebă Musk.
Într-un interviu cu Tucker Carlson, difuzat luni seară, el a subliniat importanța libertății de exprimare pe platforme de social media precum Twitter și Facebook, argumentând că au o datorie clară într-o democrație funcțională. „Unele lucruri sunt neprețuite”, a spus el. „Libertatea de exprimare este baza unei democrații funcționale… [și] discursul trebuie să fie cât mai transparent și sincer posibil.”
Musk și-a împărtășit și îngrijorările cu privire la starea Twitter înainte de achiziție, simțind că platforma se „îndrepta într-o direcție proastă” și că tuturor celor din conducerea anterioară nu le-a păsat să-și îmbunătățească funcțiile sau performanța, ci doar să cenzureze. El i-a spus lui Carlson că personalul Twitter este acum la doar 20% din ceea ce era înainte de a prelua conducerea, argumentând că numărul angajaților era mult prea mare pentru ceea ce el numește „un serviciu de mesagerie în grup la scară foarte mare”.
În cursul discuției lor, Musk și-a exprimat temerile cu privire la dezvoltarea AI. El a vorbit cu regret despre eforturile sale de a recruta echipa OpenAI, subliniind preocupările sale cu privire la faptul că organizația va deveni sursă închisă, pentru profit și strâns aliată cu Microsoft. Cu Google DeepMind acum un alt jucător dominant, Musk și-a declarat intenția de a crea o a treia opțiune în peisajul AI.
În ciuda faptului că a început târziu, Musk speră că un nou proiect condus de el, pe care l-a numit provizoriu TruthGPT, ar putea face mai mult bine decât rău, concentrându-se pe înțelegerea universului, mai degrabă decât să fie doar „corect din punct de vedere politic”. Făcând o paralelă între oameni și cimpanzei – o specie pe care oamenii ar putea să o distrugă, dar aleg să nu o facă – CEO-ul Twitter a susținut că o inteligență artificială antrenată pentru a aprecia înțelegerea universului este mai puțin probabil să reprezinte o amenințare pentru umanitate. Marile întrebări în ceea ce privește dezvoltarea AI, i-a spus el lui Carlson, se reduc la: „Își va controla umanitatea destinul sau nu? Își va controla umanitatea viitorul sau nu?”
????@ElonMusk just blew the lid off of a story that’s been suppressed by the media for years—Mark Zuckerberg gave $400M in that last election in support of efforts that benefit the Democratic Party pic.twitter.com/KFgXNusfOA
— TexasLindsay™ (@TexasLindsay_) April 18, 2023