Elon Musk plănuiește să dea afară 75% dintre angajații Twitter

21 Oct 2022
Elon Musk plănuiește să dea afară 75% dintre angajații Twitter

Miliardarul Elon Musk le-a spus potențialilor investitori în afacerea sa de cumpărare a Twitter că plănuiește să scape de aproape 75% din cei 7.500 de angajati ai companiei de social media, a raportat joi Washington Post, citând interviuri și anumite documente, scrie New York Post.

Reducerile de locuri de muncă sunt așteptate în următoarele luni, indiferent cine deține compania, potrivit ziarului.

Actuala conducere a Twitter a planificat să reducă salariile companiei cu aproximativ 800 de milioane de dolari până la sfârșitul anului viitor, o cifră care ar însemna plecarea a aproape un sfert din forța de muncă, se arată în raport.

Personalul de resurse umane de la compania de social media le-a spus angajaților că nu plănuiesc concedieri în masă, dar documentele arătau că planuri extinse de a elimina personalul și de a reduce costurile de infrastructură erau deja în vigoare înainte ca Musk să se ofere să cumpere compania, scrie Washington Post.

Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii a Reuters.

Musk a încercat să renunțe la înțelegerea de cumpărare a Twitter în iulie, susținând că compania a subestimat numărul de conturi bot și spam de pe platforma de socializare, ceea ce a declanșat o serie de procese între cele două părți.

La începutul acestei luni, Musk a inversat cursul și a spus că va continua acordul  în condițiile inițiale.

Alte stiri din Externe

Ultima oră