Elon Musk îl atacă pe doctorul Fauci: "Pronumele meu este Judecător/Fauci"

12 Dec 2022
Elon Musk îl atacă pe doctorul Fauci: "Pronumele meu este Judecător/Fauci"

Elon Musk l-a atacat cu violență duminică pe doctorul Anthony Fauci, consilierul de la Casa Albă pe tema pandemiei de Covid-19, într-un tweet care a stârnit imediat controverse, scrie LaCroix.

„Pronumele meu este Judecător/Fauci”, a scris șeful Twitter, într-o aluzie la campania dreaptei de a îl da în judecată pe dr. Fauci pentru presupuse infracțiuni legate de implicarea sa în răspunsul la pandemie.

El a postat, de asemenea, un meme în care îl arată pe doctorul Fauci spunându-i președintelui american Joe Biden: „Doar încă o izolare, regele meu (...)”, într-o aparentă critică la adresa acestei măsuri adoptate în trecut pentru a lupta împotriva Covid.

Acest tweet a devenit rapid viral, primind peste 800.000 de aprecieri în aproximativ 11 ore, dar a stârnit și critici.

Specialistul în vaccinuri și autorul Peter Hotez i-a cerut lui Musk să șteargă tweetul. 

„200.000 de americani și-au pierdut viața inutil din cauza Covid, din cauza acestui tip de retorică anti-știință și dezinformare”, a spus el.

Senatorul democrat Amy Klobuchar a lăudat modul în care dr. Fauci „a condus cu calm țara noastră prin criză” și l-a criticat pe Elon Musk: „Ați putea să-l lăsați pe acest om în pace?”

Parlamentarii republicani au amenințat că îl vor urmări pe Fauci când vor prelua controlul Camerei Reprezentanților în ianuarie, după mai multe dispute cu el în legătură cu vaccinurile Covid, purtarea obligatorie a măștilor și alte măsuri legate de pandemie.

Primul consilier al președintelui republican Donald Trump înaintea democratului Joe Biden, dr. Fauci s-a trezit implicat în nenumărate controverse, el care fusese întotdeauna atent să stea departe de politică. În 2020, în timpul conferințelor de presă de la Casa Albă, l-a corectat politicos pe președintele Trump de mai multe ori.

Imunologul în vârstă de 81 de ani urmează să demisioneze din funcția de consilier prezidențial pentru pandemie luna aceasta. De asemenea, el va părăsi înainte de sfârşitul anului funcţia de director al Institutului Naţional de Boli Infecţioase (NIAID), funcţie pe care a deţinut-o timp de 38 de ani.

În noiembrie, el a spus că cea mai mare dificultate cu care s-a confruntat în lupta împotriva Covid a fost polarizarea politică a țării.

Alte stiri din Externe

Ultima oră