Elon Musk: "A fost o risipă tragică de vieți pentru Ucraina să atace o armată mai mare; Orice prost ar fi putut prezice asta"

31 Mar 2024
Elon Musk: "A fost o risipă tragică de vieți pentru Ucraina să atace o armată mai mare; Orice prost ar fi putut prezice asta"

Elon Musk a analizat sâmbătă războiul dintre Rusia și Ucraina, spunând că el

crede că Rusia „cu siguranță va câștiga mai mult teren decât are astăzi și ca Ucraina ar trebui să negocieze dacă nu vrea să piardă și Odesa” scrie Bussines Insider

Răspunzând unei postări pe X, fost Twitter, despre război, Musk a spus : „A fost o risipă tragică de vieți pentru Ucraina să atace o armată mai mare care avea apărare în profunzime, câmpuri minate și artilerie mai puternică, atunci când Ucrainei îi lipseau tancurile sau superioritatea aeriană! Orice prost ar fi putut prezice asta.”

El a spus că a recomandat în urmă cu un an ca Ucraina să-și foloseasca toate resursele pentru a-și apăra teritoriul, mai degrabă decât să încerce să atace forțele ruse.

„Nu există nicio șansă ca Rusia să ia toată Ucraina, deoarece rezistența locală ar fi extremă în vest, dar Rusia va câștiga cu siguranță mai multe pământuri decât are astăzi”, a scris Musk.

El a adăugat că crede că un război prelungit ar putea duce la cucerirea orașului-port Odessa de la Marea Neagră, menționând, de asemenea, că, în opinia sa, marea întrebare este dacă Ucraina va pierde accesul la Marea Neagră.

„Recomand un acord negociat înainte să se întâmple asta”, a spus el.

"A fost o risipă tragică de vieți pentru Ucraina să atace o armată mai mare care avea apărare în profunzime, câmpuri minate și artilerie mai puternică atunci când Ucrainei îi lipseau tancurile sau superioritatea aeriană! Orice prost ar fi putut prezice asta. Recomandarea mea în urmă cu un an a fost ca Ucraina să consolideze și să foloseasca toate resursele pentru apărare. Chiar și atunci, este greu să aperi un teren care nu are bariere naturale puternice.

Nu există nicio șansă ca Rusia să ia toată Ucraina, deoarece rezistența locală ar fi extremă în vest, dar Rusia va câștiga cu siguranță mai mult pământ decât are astăzi.

Cu cât războiul durează mai mult, cu atât mai mult teritoriu va câștiga Rusia până când va atinge Nipru, care apoi va fi greu de depășit. Totuși, dacă războiul durează suficient, va cădea și Odesa. Dacă Ucraina pierde sau nu orice acces la Marea Neagră este, în opinia mea, este adevărata întrebare care rămâne. Recomand o înțelegere negociată înainte să se întâmple asta." 

a scris Musk pe X

Alte stiri din Externe

Ultima oră