Dubai va construi primul oraș destinat comerțului online

22 Mai 2020 | scris de A.A.
Dubai va construi primul oraș destinat comerțului online

În vremea pandemiei, tot mai mulți oameni s-au îndreptat spre comerțul online în condițiile în care marea majoritate a magazinelor au fost închise, precizează CNN.

Guvernul din Dubai bazându-se pe creșterea exponențială a vânzărilor din mediul virtual, anunță deschiderea unei noi zone libere de comerț online denumită ”Dubai Commercity”. Aceasta va fi sediul central al retailerilor din online.

Investiția de peste 870 de milioane de dolari va fi realizată adiacent Aeroportului Internațional din Dubai și va fi pusă în practică de doi giganți deținuți de autorități Autoritatea Zonei Libere a Aeroportului Dubai (DAFZA) și dezvoltatorul imobiliar Wasl. Declarațiile comune ale oficialilor au subliniat faptul că pandemia a grăbit procesul de construcție în loc să-l încetinească, așa cum se așteptau.

”Nevoie lumii de a avea acces la comerțul online nu a fost niciodată mai mare. În condițiile în care am identificat această tendință a clienților își a muta cumpărăturile în online și în urma creșterii exponențiale a cererii din vremea pandemiei, putem anunța că orașul va fi inaugurat la sfârșitul anului 2020”, declară Mohammed al Zarooni, directorul general DAFZA.

Orașul va avea o suprafață de 2,1 milioane de metri pătrați și va pune la dispoziție 12 clădiri imense ce vor fi dotate cu cele mai moderne tehnologii, iar spațiul destinat fiecărei firme va fi adaptat în funcție de necesități.

Au fost deja stabilite înțelegeri între dezvoltatori și o serie de firme ce-și vor desfășura activitatea în oraș. Cele mai populare produse comercilizate vor fi: bijuteriile, articolele vestimentare și electronicele.

Chiriașii ”Commercity” nu vor fi nevoiți să plătească impozit pe venit sau orice alte taxe suplimentare și vor beneficia de facilitățile acordate ce le-ar permite să rezolve absolut orice probleme de la medicale, administrative sau bancare într-un singur loc.

Clienții vor beneficia de aceleași facilități, în plus activitatea va fi sprijinită de inteligența artificială a depozitelor, dar vor fi pregătite și zone de recreere, cafenele și restaurant.

Prima clădire va putea fi închiriată începând din noiembrie, iar întreg orașul va fi ocupat în proporție de 100% până în 2023.

Dezvoltatorii ”Commercity” sunt extremi de încrezători în capacitatea de a returna banii investiți într-un timp foarte scurt în condițiile în care obișnuințele de cumpărare ale clienților au fost modificate mai ales în vremea pandemiei.

Comerțul online va cunoaște o explozie în materie de venituri în Orientul Mijlociu. Dacă în 2018 valoarea sa a fost de 26,9 miliarde de dolari, se așteaptă ca până în 2022 să ajungă la 48,6 miliarde de dolari.     

Alte stiri din Externe

Ultima oră