Destinul tragic al familiei Marley: nepotul celebrului Bob Marley a murit subit la doar 31 de ani

28 Dec 2022
Destinul tragic al familiei Marley: nepotul celebrului Bob Marley a murit subit la doar 31 de ani

Joseph „Jo Mersa” Marley, nepotul legendei reggae Bob Marley și fiul muzicianului Stephen Marley, câștigător al premiului Grammy, a murit. Avea 31 de ani. Reprezentantul său și-a confirmat decesul la Rolling Stone, marți.

Moartea lui Jo Mersa a fost raportată pentru prima dată într-un tweet de către jurnalistul Abka Fitz-Henley, iar potrivit WZPP Radio, muzicianul a fost „găsit în vehiculul său”. Cauza morții lui nu a fost încă dezvăluită. Reprezentanții lui Jo Mersa nu au returnat imediat cererea de comentarii a revistei PEOPLE.

Născută în Jamaica în 1991, Jo Mersa s-a mutat la Miami la vârsta de 11 ani, potrivit Rolling Stone. A urmat liceul Palmetto înainte de a se înscrie la Miami Dade College, unde a studiat ingineria de studio. Jo Mersa a fost expus muzicii la o vârstă fragedă în timp ce era crescut de tatăl său Stephen, în vârstă de 50 de ani, unul dintre cei 11 copii ai lui Bob, care a călcat pe urmele regretatului artist reggae.

După ce a început să scrie muzică la gimnaziu, Jo Mersa a lansat prima sa piesă „My Girl” — o colaborare cu vărul său Daniel Bambaata Marley — în 2010. În 2014, Jo Mersa a lansat primul său EP, intitulat Comfortable. Cel mai recent și al doilea EP al său, Eternal, a fost lansat anul trecut.

În timp ce promova melodiile, Jo Mersa a vorbit despre bunicul său – care a murit în 1981 la vârsta de 36 de ani – declarând pentru reggaeville.com despre moștenirea sa și împărtășind că familia lui își amintește extrem de des de regretatul cântăreț.

„Auzim mereu păreri, vorbind despre acele lucruri, despre rolul pe care l-a jucat nu numai ca membru al familiei și tată, ci și în rolul lui în lume și impactul pe care l-a avut asupra comunității Reggae și asupra culturii Reggae, despre rădăcinile, transmiterea mesajul lui Rastafari și dragostea, peste toate... dragostea”, a explicat el la acea vreme.

Deplângând moartea lui Jo Mersa de marți, Mark J. Golding, un politician jamaican, a scris pe Twitter: "Tocmai am aflat despre pierderea tragică a lui Joseph 'Jo Mersa' Marley. Un tânăr artist reggae talentat, fiul lui Stephen Marley și nepotul lui Bob Marley la doar 31 de ani", a scris el. „Pierderea unui copil este o lovitură devastatoare pe care niciun părinte nu ar trebui să o înfrunte, condoleanțe lui Stephen și întregii familii.”

Muzicianul reggae jamaicano-american Shaggy a postat și o poză cu Jo Mersa pe Instagramul său.

Prim-ministrul Jamaicai, Andrew Holness, l-a onorat și pe Jo Mersa după moartea sa. Numind moartea sa „o pierdere uriașă pentru muzică în timp ce ne uităm la următoarea generație”, Holness, în vârstă de 50 de ani, a adăugat: „Simpatia mea sinceră pentru prietenii și asociații lui Joseph și pentru fraternitatea muzicii Reggae și fanii de pretutindeni”. „Fie ca el să găsească pacea veșnică în timp ce plângem pierderea lui în acest sezon de bunăvoință când sărbătorim împreună cu familia și prietenii dragostea noastră unul pentru celălalt”, a scris el.

Potrivit WZPP Radio, Jo Mersa a lăsat în urmă o soția și o fiică.

Alte stiri din Externe

Ultima oră