Ce nu te salvează te omoară. Ucisă de airbagul maşinii

09 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Ce nu te salvează te omoară. Ucisă de airbagul maşinii

Deşi o coliziune ușoară, impactul a fost fatal pentru șoferița de 17 ani. Şi aceasta pentru că airbagul Takata instalat pe Honda Civic s-a deschis defectuos. Iar șrapnelul rezultat din explozie a secționat artera carotidă a tinerei.

Deznodământul tragic a fost comentat și de poliția locală, venită să constate accidentul: ”Mașina a suferit daune moderate. În mod normal, oricine ar fi trebuit să coboare nevătămat din această mașină”.

Şoferița fusese notificată de mai multe ori de Honda în privința airbagului defect și fusese invitată în service pentru a fi înlocuit. Se pare că tânăra a ignorat recall-ul constructorului nipon.

Statistica airbagurilor defecte produse de Takata a devenit îngrijorătoare: 10 oameni au murit în Statele Unite din cauza declanșării necorespunzătoare. Nouă dintre aceștia conduceau modele Honda.

În urma acestui ultim accident, NHTSA (organizația americană de reglementare a siguranței în trafic) le-a cerut producătorilor auto să intensifice procesele de rechemare în service și să își someze clienții.

Alte stiri din Externe

Ultima oră