Dalai Lama își cere scuze după ce i-a cerut unui copil să-i „sugă limba”

10 Apr 2023
Dalai Lama  își cere scuze după ce i-a cerut unui copil să-i „sugă limba”

Liderul spiritual al budismului tibetan și-a cerut scuze luni, la puțin peste o lună de la gestul său. El spune ca „tachinează adesea oamenii pe care îi întâlnește într-un mod inocent și jucăuș, chiar și în public și în fața camerelor. Regretă incidentul”scrie BFMTV.

Utilizatorii de internet au numit atitudinea lui „dezgustătoare” și „absolut nesănătoasă” 

Dalai Lama, liderul spiritual tibetan, și-a cerut luni scuze unui băiețel pentru că i-a cerut să-i „sugă limba” în urmă cu câteva săptămâni, în timpul unei conferințe din 28 februarie. În acea zi, Dalai Lama este invitat de Fundația M3M , care se prezintă ca „brațul filantropic” al dezvoltatorului imobiliar M3M. Pe lângă membrii acestei organizații, sunt prezenți și copii. Întâlnirea are loc în Dharamsala, India, unde locuiește liderul spiritual tibetan.

În timpul discursului său, un băiețel îl întreabă dacă poate să-l îmbrățișeze. Solicitare acceptată de către Dalai Lama, care dorește în schimb un sărut pe obraz de la copil.

„Regretă incidentul”

Apoi Dalai Lama, în vârstă de 87 de ani, îl sărută și pe gură, ridicându-și bărbia. Râde și își înclină fruntea pe cea a băiatului, înainte să scoată limba și să se apropie din nou de băiat cu o cerere surprinzătoare.

„Suge-mi limba”, îl auzim spunând în videoclip.

În fața criticilor, Dalai Lama și-a cerut scuze „băiatului și familiei sale, precum și numeroșilor săi prieteni din întreaga lume, pentru răul pe care l-ar fi putut provoca cuvintele sale”.

"Preasfinția Sa îi tachinează adesea într-un mod nevinovat și jucăuș pe oamenii pe care îi întâlnește, chiar și în public și în fața camerelor de filmat. Regretă incidentul", mai putem citi în comunicatul de presă.

 Utilizatorii de internet au numit atitudinea lui „dezgustătoare ” și „absolut nesănătoasă”, scrie Le Figaro

În 2019, Dalai Lama și-a cerut scuze pentru că a spus că dacă o femeie i-ar urma, ea ar trebui să fie „atrăgătoare”,

Aceste remarci, făcute într-un interviu acordat BBC, au stârnit controverse.

Dalai Lama întruchipează universal mișcarea pentru autonomie tibetană, dar aura internațională din care a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1989 s-a ofilit, iar potopul de invitații adresate lui de lideri, personalități și vedete de pe întreaga planetă s-a micșorat foarte mult. .

Alte stiri din Externe

Ultima oră