Coronavirus: Silvio Berlusconi a părăsit Italia și s-a refugiat în Franța

12 Mar 2020
Coronavirus: Silvio Berlusconi a părăsit Italia și s-a refugiat în Franța

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a părăsit Italia pentru Franța, ca să rămână departe de coronavirus, potrivit presei naționale.

Medicii săi l-au sfătuit să evite orice risc de contagiune, scrie bfmtv.com.

Președintele partidului Forza Italia a părăsit Milano pentru regiunea franceză Provence, ca măsură de securitate împotriva Covid-19, după cum a scris, de exemplu, jurnalul italian Il Giornale, vineri.

În vârstă de 83 de ani, Silvio Berlusconi este într-adevăr printre cei în pericol, deoarece Covid-19 este mai letal la persoanele mai în vârstă. Fostul premier italian ar locui în vila fiicei sale Marina, în orașul Opio, în Alpii Maritimi.

Lucrează de la distanță

Antonio Tajani, vicepreședintele Forza Italia, este cel care îl înlocuiește pentru moment. Colegii săi l-au asigurat că vor continua să lucreze de la distanță și că „a participat la toate întâlnirile prin telefon”, scrie  Il Giornale.

Silvio Berlusconi rămâne destul de activ pe rețelele de socializare, precum Twitter, postând în special mesaje cu privire la impactul economic al noului coronavirus.

Măsurile de carantină au fost extinse asupra întregii Italii, după o închidere inițială a unei zone din nordul țării, din care face parte Milano.

Alte stiri din Externe

Ultima oră