Coronavirus: Justiția spaniolă suspendă reintrarea în izolare a unei zone din Catalonia

13 Iul 2020 | scris de A.V.
Coronavirus: Justiția spaniolă suspendă reintrarea în izolare a unei zone din Catalonia

Justiţia spaniolă a suspendat luni reintrarea în izolare la domiciliu a locuitorilor unei zone de lângă Lerida, cel mai mare oraş din vestul Cataloniei, ordonată duminică de autorităţile regionale din cauza unei recrudescenţe a cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2, informează AFP, preluată de AGERPRES.

"Tribunalul din Lerida a decis să nu ratifice măsurile rezoluţiei din 12 iulie" luate de guvernul regional, "întrucât acestea contravin legii", a indicat pe contul său de Twitter Tribunalul superior de justiţie din Catalonia. Această decizie poate fi însă contestată de către autorităţile regionale.

"Examinăm cum să rezolvăm aceasta din punct de vedere juridic", a declarat responsabila regională pentru sănătate, Alba Verges, la Catalunya Radio.

"Acestea sunt măsuri necesare. Nu le-am fi luat dacă nu ar fi fost absolut necesar'', a declarat ea, solicitând locuitorilor din zona respectivă - cu o populaţie de aproximativ 200.000 de persoane - să rămână în case, în pofida suspendării măsurii de reintrare în izolare de către justiţie.

În faţa creşterii numărului de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2, guvernul catalan a decis duminică să ordone ca de la miezul nopţii să reintre în izolare la domiciliu locuitorii din Lerida şi şapte municipalităţi adiacente (aproximativ 150 km distanţă de Barcelona).

Este prima oară când o astfel de decizie este luată în Spania după sfârşitul regimului de izolare la domiciliu.

Zona în cauză a fost deja izolată de restul Cataloniei sâmbăta trecută pentru ca locuitorii să nu poată să o părăsească.

Alte stiri din Externe

Ultima oră