Contul de twitter al lui Putin a fost reactivat dupa ce platforma a eliminat restricțiile privind conturile legate de Kremlin

10 Apr 2023
Contul de twitter al lui Putin a fost reactivat dupa ce platforma a eliminat restricțiile privind conturile legate de Kremlin

Twitter a eliminat restricțiile privind conturile legate de Kremlin a constatat o analiză a site-ului, scrie The Telegraph

Testele pe mai multe conturi au arătat că rezultatele căutării Twitter, cronologia și instrumentele de recomandare afișează utilizatori precum contul prezidențial al lui Vladimir Putin, Ministerul Afacerilor Externe al țării și Ambasada Rusiei în Marea Britanie – toate acestea având restricții impuse atunci când au izbucnit ostilitățile. Dar s-a constatat că Twitter nu mai limiteaza raza de acțiune a organizațiilor mass-media de stat ruse.

În aprilie anul trecut, în săptămânile după ce trupele ruse au pătruns în Ucraina, Twitter a declarat că „nu va amplifica și nu va recomanda conturi guvernamentale aparținând statelor care limitează accesul la informații gratuite și sunt implicate în conflicte armate interstatale”, spunând că politica se va aplica instantaneu conturilor guvernului rus ceea ce va însemna că mesajele lor nu vor fi recomandate în căutări, cronologie și alte părți ale serviciului.

Cu toate acestea, testele efectuate de The Telegraph săptămâna trecută au arătat că conturile guvernamentale rusești figurau în partea de sus a anumitor rezultate de căutare și vor apărea în sugestiile altor conturi de urmărit.

Tweeturile guvernului rus au apărut în feedul „Pentru tine” al Twitter, condus de algoritmi, pentru un cont nou creat, chiar și atunci când nu sunt urmărite.

Un fost director Twitter a confirmat că aceasta a fost o schimbare față de măsurile de anul trecut.

„Ar fi extrem de puțin probabil ca această schimbare să fi avut loc accidental sau fără știrea și îndrumarea personalului companiei”, au spus ei

Rețelele sociale sunt văzute ca o parte cheie a dezinformarii Kremlinului. Contul ambasadei ruse din Marea Britanie a fost restricționat pentru că a susținut că forțele ucrainene trag asupra propriilor cetățeni și spunea că soldații „merită moartea prin spânzurare”.

Musk a achiziționat Twitter în octombrie anul trecut pentru 44 de miliarde de dolari și a schimbat multe dintre eforturile de moderare ale rețelei de socializare, spunând că dorește să promoveze libertatea de exprimare.

Săptămâna trecută a reieșit că Twitter a relaxat restricțiile asupra conturilor mass-media de stat ruse și chineze, cum ar fi RT.com și Global Times, restricții introduse în 2020. Site-ul a eliminat, de asemenea, etichetele atașate conturilor care îndeamnă utilizatorii să „se informeze”.

Un studiu al codului sursă al Twitter săptămâna trecută a arătat că algoritmul său reduce postările legate de criza din Ucraina.

Sistemul de internet prin satelit Starlink al domnului Musk a fost o armă crucială pentru Ucraina, deoarece încearcă să se apere de invazia Rusiei, dar miliardarul Tesla a părut sa simpatizeze cu Rusia în ultimele luni, stârnind critici din partea președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky.

Twitter nu a putut fi contactat pentru comentarii. Adresa de e-mail a biroului de presă al companiei a răspuns cu un răspuns automat cu un emoji caca, în timp ce Ella Irwin, șefa sa de încredere și siguranță, nu a răspuns la o solicitare de comentariu.

Alte stiri din Externe

Ultima oră