Revenirea lui Trump pe Twitter: „Da” a răspuns majoritatea la sondajul inițiat de Elon Musk

19 Noi 2022
Revenirea lui Trump pe Twitter: „Da” a răspuns majoritatea la sondajul inițiat de Elon Musk

La câteva ore după ce a indicat că nu a luat încă o decizie cu privire la posibilitatea returnării lui Donald Trump pe Twitter, Elon Musk a pus vineri întrebarea într-un sondaj adresat utilizatorilor Twitter, scrie Le Soir.

Peste 10 milioane de conturi de Twitter exprimaseră deja sâmbătă dimineața dorința de a restabili contul lui Donald Trump, peste 52% răspunzând "Da" în acest sondaj online în 24 de ore lansat de Elon Musk. La mai puțin de unsprezece ore de la închiderea voturilor, răspunsul „nu” a fost 47,7%, fără să se știe concret care ar fi consecința acestui scrutin.

Sondajul a fost deschis vineri seara de Elon Musk, la câteva ore după ce noul proprietar al Twitter a restabilit alte conturi de utilizatori suspendate, în numele libertăţii de exprimare.

„Este fascinant să observăm acest sondaj!”, a scris sâmbătă dimineața miliardarul pe Twitter salutând rata voturilor peste noapte, în jur de un milion pe oră.

Interzis în ianuarie 2021

Twitter l-a interzis pe Donald Trump pe 8 ianuarie 2021, la două zile după ce susținătorii săi au invadat Capitoliul, confruntându-se cu „riscul unei noi instigări la violență”.

Elon Musk a deschis apoi ușa în mai pentru o întoarcere a fostului președinte republican pe Twitter. O astfel de întoarcere ar provoca valuri în societatea și politica americană, mai ales că Trump a intrat din nou în cursa pentru Casa Albă.

Deși se bucură că Twitter este „pe mâini bune” cu Elon Musk, candidatul republican a afirmat totuși în ultimele zile că va rămâne pe rețeaua sa de socializare Truth, chiar dacă această platformă îi oferă doar o mică rezonanță în comparație cu Twitter unde a avut peste 88 de milioane de abonați.

Alte stiri din Externe

Ultima oră