Cinci români ucişi pe o autostradă din Marea Britanie (VIDEO)

25 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cinci români ucişi pe o autostradă din Marea Britanie (VIDEO)

Cinci români au murit miercuri într-un accident rutier pe autrostrada M6 din Staffordshire. Patru femei şi un bărbat, aflaţi într-o maşină Nissan Micra, au fost victimele ciocnirii cu un camion şi au murit pe loc, relatează BBC. 

Şoferul camionului, în vârstă de 60 de ani, care a scăpat teafăr din accident, a fost arestat sub acuzaţia de omor din neglijenţă, dar a fost eliberat pe perioada anchetei. El ar fi acroşat maşina în care se aflau victimele.

Un pasager aflat pe scaunul din faţă a fost rănit grav, dar e în stare stabilă la spitalul Royal Stoke University. 

 

 

Poliţia a făcut apel la martorii accidentului sau la oricine a văzut cele două vehicule înainte de accident, pentru a oferi informaţii. Ofiţeri specializaţi discută cu familiile celor decedaţi, a anunţat un purtător de cuvânt al Poliţiei Staffordshire. De asemenea, poliţiştii au spus că va dura ceva timp până victimele vor fi identificate oficial.

Ambasada României în Marea Britanie a fost informată despre accident, iar MAE precizează într-un comunicat că misiunea diplomatică română de la Londra a întreprins demersuri pe lângă autoritățile de poliție din Staffordshire pentru confirmarea identității victimelor accidentului rutier.

De asemenea, au fost contactați membrii familiilor cărora li s-au furnizat informații privind procedura de repatriere și demersurile întreprinse de autoritățile britanice în cazul deceselor survenite în circumstanțe incerte. Ambasada României la Londra rămâne în legătură cu autoritățile britanice și va acorda sprijin și asistență familiilor dacă acestea vor fi solicitate, mai precizează MAE.

Sursa foto: bbc.com

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră