UPDATE.Dosarul accidentului ministrului Agriculturii, preluat de Parchetul General

25 Aug 2016 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE.Dosarul accidentului ministrului Agriculturii, preluat de Parchetul General

Dosarul a fost deschis de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă. Conform unui comunicat al Ministerului Public, accidentul petrecut joi, 25 august 2016, ora 10:30, pe Drumul Naţional 21 la km 87+35, s-a soldat cu vătămarea corporală a trei persoane, respectiv a ministrului român al Agriculturii , a omologului său kuweitian  şi a unui translator. Toţi trei care se aflau într-un autoturism ce se deplasa într-o delegaţie oficială.

"Dosarul a fost preluat pentru efectuarea urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale în cauză", precizează Ministerul Public.

În urma impactului, cele trei persoane au suferit leziuni traumatice şi au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Ulterior, Ministerul Sănătății a anunţat că cei doi oficiali au fost transferați la Spitalul Elias din București, suferind fracturi de piramidă nazală în urma accidentului.

"Am fost anunțați din timp că vor fi aduși aici cei doi miniștri. Au ajuns cu o stare de conștiență prezentă, cooperanți și cu următorul bilanț lezionar: ministrul kuweitian — fractură de piramidă nazală cu deplasare, un hematom pe gamba stângă fără semne radiologice de fractură, un hematom mic orbital pe partea stângă, deoarece, fiind purtător de ochelari, în momentul impactului ochelarul s-a sparg și a presat pe orbita stângă. S-a efectuat un examen clinic complex și imagistic pentru că orice accident rutier presupune evaluarea tuturor părților corpului. S-a practicat toaletă fose nazale bilateral, s-a suturat plaga la ministrul kuweitian. În urma tuturor evaluărilor, s-a decis plecarea acasă a domnului ministru Achim Irimescu, va reveni ulterior pentru un mic control ORL. Domnul ministru din Kuweit, care necesita redresarea piramidei nazale, nu numai sutura plăgii, a refuzat sprijinul nostru dorind să plece la Frankfurt unde au asistența medicală asigurată. Pe înțelesul oamenilor trebuia redresat. Este o procedură chirurgicală. Pentru mine și colegii mei este ceva obișnuit în cazul traumatismului cranio-facial. Nu a fost traumatism cerebral. S-a făcut toată evaluarea clinică și paraclinică și imagistică, bineînțeles că și analizele de sânge", a explicat Dana Safta, directorul medical al spitalului Elias, conform agerpres.ro.

Ea a mai spus că Achim Irimescu a suferit o contuzie piramidă nazală și mică fractură septală superioară care nu pune niciun fel de probleme.

 

Citiţi şi:

ULTIMA ORĂ! Ministrul Agriculturii și omologul său kuweitian, răniţi într-un accident rutier

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră