Cimpoierul reginei: o trezea în fiecare dimineață printr-un ritual de secole și a condus-o pe ultimul drum (video)

01 Oct 2022
Cimpoierul reginei: o trezea în fiecare dimineață printr-un ritual de secole și a condus-o pe ultimul drum (video)

De-a lungul celor șapte decenii de domnie a Reginei, publicul britanic a ajuns să cunoască multe dintre ciudățeniile ei, cum ar fi câinii corgi sau pălăriile. Dar, în timp ce națiunea s-a adunat luni pentru înmormântarea ei, oamenii au fost martorii unui lucru mai puțin cunoscut din viața reginei: cimpoierul.

În cea mai mare parte a domniei ei, regina a fost trezită de un cimpoier. El cânta sub fereastra ei, timp de 15 minute în fiecare dimineață, precum și la ocazii de stat.

Dar luni, cimpoierul a avut un alt rol. Muzica care a dat startul dimineților Reginei a semnalat sfârșitul înmormântării ei. El a cântat o ultimă melodie, „A Salute to the Royal Fendersmith”, în timp ce sicriul ei a fost coborât în ​​Bolta Regală de sub Capela Sf. Gheorghe de la Castelul Windsor.

Înainte de slujba de înmormântare de la Windsor, cimpoierul a încheiat ceremonia din Westminster Abbey cu melodia „Sleep, Dearie, Sleep”, scrie CNN.

Rolul cimpoierului datează din timpul domniei reginei Victoria. În timpul unei vizite în Highlands, ea și soțul ei, Prințul Albert, s-au îndrăgostit de sunetul cimpoiului. De când rolul a fost creat în 1843, au existat 17 cimpoieri șefi.

Luni, muzica a fost interpretată de cimpoierul șef Paul Burns, de la Regimentul Regal din Scoția, care a preluat rolul anul trecut.

Printre miile de omagii aduse Reginei în această săptămână, unul dintre cele mai emoționante a venit de la Scott Methven, care a servit ca cimpoier al Reginei între 2015 și 2019. Într-un interviu pentru BBC, Methven a spus că a fost „devastat” să afle despre moartea Reginei și și-a amintit de multele momente de bunătate de care Regina a dat dovadă în timpul celor patru ani de serviciu.

Methven și-a pierdut părinții și soția în decurs de opt luni, în timp ce era cântărețul Reginei. Vorbind cu BBC, Methven și-a amintit că a stat cu regina, care i-a spus: „Dacă nu ești aici dimineața și nu cânți la cimpoi, atunci știu că ești plecat. Nu așteptați să întrebi. Du-te acasă dacă familia ta are nevoie de tine pentru că familia este pe primul loc”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră