Testele rapide cumpărate din China nu funcţionează bine. Au o rată de succes de doar 30%

26 Mar 2020 | scris de M.C.
Testele rapide cumpărate din China nu funcţionează bine. Au o rată de succes de doar 30%

Testele rapide cumpărate de Spania din China pentru detectarea coronavirusului la pacienți au o rată de succes de doar 30%, față de 80%, cât arată indicațiile producătorului chinez, au constatat specialiştii spanioli, potrivit cotidianului El Pais.

Analizele făcute de Societatea Spaniolă pentru Boli Infecțioase (SEIMC) pentru a afla care este dimensiunea reală a contaminării cu noul coronavirus arată că testele cu echipamentele chinezești au eșuat într-o rată masivă și a trimis Ministerului Sănătății și Institutului de Sănătate Publică un document oficial prin care recomandă autorităților să nu folosească testele rapide.

Constatarea a fost făcută de mai multe laboratoare de microbiologie de la marile spitale, în urma unor analize efectuate cu kituri sosite recent din China. Rezultatele acestor teste preliminare sunt descurajatoare, scrie El Pais.

În schimb, Societatea pentru Boli Infecțioase recomandă continuarea testării cu testele clasice de tip Real Time PCR, care au dezavantajul de a dura mai mult și de a necesita personal pregătit, mai scrie El Pais.

Ministerul Sănătății din Spania a confirmat analizeze oficiale care au detectat un grad scăzut de fiabilitate al testelor din China, care au și fost retrase din uz.

Testele au fost cumpărate de guvern pentru a începe o testare pe scară largă a populației.

Testele au fost cumpărate de la compania chineză Bioeasy, din Shenzhen, iar autoritățile spaniole arată că nu pot detecta corect infecția cu coronavirus la pacienți, mai scrie El Pais.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră