China „detectează un OZN în spațiul aerian” și „se pregătește să-l doboare”, susține presa de stat

12 Feb 2023
China „detectează un OZN în spațiul aerian” și „se pregătește să-l doboare”, susține presa de stat

China a detectat un obiect zburător neidentificat care a intrat în spațiul său aerian și se pregătește să-l doboare, a informat presa de stat, scrie The Sun

Obiectul misterios a fost observat duminică în apropierea orașului de coastă Rizhao, din estul provinciei Shandong, potrivit presei chineze. Autoritățile maritime au spus că se pregătesc să îl doboare înainte de a trimite mesaje pescarilor să se mențină în siguranță, a informat Global Times .

O declarație a Biroului de Dezvoltare Oceanică din Districtul Qingdao Jimo din China, care este pregătită să doboare obiectul, a circulat pe rețelele sociale chineze Weibo.

Acest anunț intervine imediat după ce oficialii federali au ordonat închiderea temporară a căilor aeriene din Montana, după ce un obiect zburător neidentificat a fost doborât în ​​Canada.

Potrivit unui grafic publicat de FAA, spațiul aerian închis era lângă Havre, Montana, chiar sub granița Canada-SUA.

A fost detectată o „anomalie radar”, care a determinat oficialii să trimită un avion de vânătoare pentru a investiga, a confirmat Comandamentul de Apărare Aerospațială din America de Nord.

„Acele aeronave nu au identificat niciun obiect care să se coreleze cu anomaliile radar”, au declarat NORAD și Comandamentul de Nord al Statelor Unite într-un comunicat.

„NORAD va continua să monitorizeze situația”.

Premierul canadian Justin Trudeau a confirmat că un obiect care zbura deasupra Canadei a fost doborât de un avion de luptă american. Un F-22 american a doborât obiectul folosind o rachetă AIM 9X, a declarat Departamentul Apărării.

Atât avioanele canadiene, cât și cele americane au răspuns la incident.

Trudeau a spus că a dat ordinul, dar a vorbit cu președintele Joe Biden despre incident în prealabil.

„Forțele canadiene vor recupera acum și vor analiza epava obiectului”, a scris Trudeau pe Twitter.

Vineri, un avion de luptă american a doborât un obiect neidentificat care zbura la 40.000 de metri deasupra Alaska. Un avion F-22 l-a doborât cu o rachetă Sidewinder după ce a intrat în spațiul aerian din Alaska.

Obiectul, descris ca fiind de dimensiunea unei mașini mici, reprezenta o „amenințare rezonabilă” la adresa siguranței zborurilor civile, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby.

S-a întâmplat la doar câteva zile după ce  armata americană a doborât balonul spion chinez .

Alte stiri din Externe

Ultima oră