Un nou obiect zburător neidentificat a fost detectat și doborât în ​​nordul Canadei la ordinul lui Trudeau

12 Feb 2023
Un nou obiect zburător neidentificat a fost detectat și doborât în ​​nordul Canadei la ordinul lui Trudeau

Un obiect aerian neidentificat observat pentru prima dată de Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială (NORAD) a fost doborât la cererea premierului canadian Justin Trudeau, scrie Le Journal de Montreal

„Am ordonat ca un obiect neidentificat care a încălcat spațiul aerian canadian să fie adus înapoi la sol”, a spus el pe Twitter. Lovitura unui avion F-22 american a lovit obiectul.”

NORAD confirmase mai întâi printr-un comunicat de presă prezența acestui obiect în spațiul aerian canadian, despre care se cunosc puține detalii.

„Forțele canadiene se vor repatria acum și vor analiza resturile obiectului”, a adăugat prim-ministrul într-un al doilea tweet.

Potrivit știrilor raportate de Global News, NORAD a confirmat că a identificat „cu siguranță” un obiect care zbura la mare altitudine deasupra nordului Canadei,  scrie LaPresse

Nu au fost făcute publice detalii despre dispozitiv sau proprietarul acestuia, dar ar putea fi vorba de baloane spion, potrivit unor surse din presa canadiană.

Avioane militare „operează în prezent din Alaska și Canada pentru a sprijini activitățile” NORAD, a declarat maiorul Olivier Gallant, purtătorul de cuvânt al organizației binaționale.

Vineri, Statele Unite au doborât un obiect zburător deasupra Alaska, lângă granița de nord a Canadei. Ambarcațiunea, care avea „mărimea unei mașini mici” și zbura la o altitudine de aproximativ 12.000 de metri, reprezenta „o amenințare la adresa siguranței traficului aerian”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională a Casei Albe.

Incidentul a avut loc la o săptămână după ce Statele Unite au distrus un balon de supraveghere chinez deasupra Oceanului Atlantic.

Alte stiri din Externe

Ultima oră