El este CEL MAI CĂUTAT OM din Franța! Cum a fost surprins suspectul-cheie în cazul tragediei de la Paris, înaintea atacurilor (VIDEO)

16 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
El este CEL MAI CĂUTAT OM din Franța! Cum a fost surprins suspectul-cheie în cazul tragediei de la Paris, înaintea atacurilor (VIDEO)

Poliția l-a numit pe Salah Abdeslam, 26 de ani, născut la Bruxelles, principalul suspect în tragedia de la Paris. BBC News anunță că, înaintea atacurilor, Abdeslam și alți doi bărbați ar fi fost oprit de poliție lângă granița Belgiei, însă, după verificări, au fost lăsați să plece. Poliția l-a descris pe Salah Abdeslam ca fiind periculos și a avertizat oamenii să nu se apropie de el.

Suspecții atacului din Paris:

Salah Abdeslam, 26 - căutat de urgență de poliție
Mohammed Abdeslam - arestat în Belgia
Brahim Abdeslam, 31 - numit atacator, a murit lângă sala de concerte Bataclan
Omar Ismail Mostefai, 29, de lângă Paris - a murit in timpul atacului de la Bataclan
Bilal Hadfi, 20 - atacator mort lângă Stade de France
Alți patru atacatori au murit în timpul atacurilor

Poliția efectuază percheziții și raiduri în mai multe regiuni și suburbii ale Parisului. De asemenea, operațiuni au avut loc și la Jeumont, în apropiere de granița cu Belgia, dar și în orașul Grenoble.

Amintim că Statul Islamic a revendicat valul de atentate comise vineri seară la Paris, Franța, care au făcut cel puțin 129 de morți și 350 de răniți. Șapte teroriști au murit în timpul atacurilor, majoritatea din cauza bombelor sinucigașe.

"Acesta este un act de război comis de o armată teroristă, Daesh, o armată jihadistă", a declarat președintele francez Francois Hollande, avertizând ca țara sa va fi "necruțătoare" pe toate fronturile, "intern și extern".

Aviația franceză a atacat, duminică, un bastion al Statului Islamic din Siria. Zece avioane de luptă franceze au lansat 20 de bombe asupra Raqa, fieful organizației ISIS în estul Siriei, distrugând un post de comandă și o tabără de antrenament. (Veronica Micu)

Alte stiri din Externe

Ultima oră