Cehia răbufnește în cazul refugiaților: Gata! Ne declarăm OSTILI noilor propuneri UE

06 Apr 2016 | scris de Cristi Ionescu
Cehia răbufnește în cazul refugiaților: Gata! Ne declarăm OSTILI noilor propuneri UE

Premierul ceh Bohuslav Sobotka s-a declarat ostil propunerilor Comisiei Europene de reformare a reglementărilor în materie de azil în Uniunea Europeană.

"Propunerea Comisiei Europene de a instaura un mecanism durabil de repartiție a refugiaților care ajung în UE este absolut inacceptabilă pentru guvernul ceh. Un mare număr de țări membre, inclusiv țara noastră, au respins în mai multe rânduri astfel de idei și consideră contraproductiv faptul că executivul european readuce în atenție acest proiect mort al cotelor durabile. Ultimul an a demonstrat clar că redistribuirea nu contribuie cu nimic la găsirea unei soluții la criză, motivându-i în schimb pe refugiați să vină în Europa", a precizat Sobotka, citat într-un comunicat.

Comisia Europeană a prezentat miercuri propuneri de reformare a reglementărilor în materie de azil la nivelul Uniunii Europene, vizând asigurarea unei mai bune

O primă nouă opțiune propusă de Comisie este crearea unui mecanism care va reloca solicitanții de azil din statele aflate în prima linie de migrație în alte țări comunitare, o metodă folosită în prezent pe baze ad hoc. A doua opțiune este înființarea unui nou sistem care nu ar ține cont prin ce state au intrat în UE solicitanții de azil, aceștia urmând să fie redistribuiți printr-o formulă permanentă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră