Cazul Epstein: Jean-Luc Brunel, fostul agent de modeling francez acuzat de viol a fost găsit mort în închisoare

19 Feb 2022
Cazul Epstein: Jean-Luc Brunel, fostul agent de modeling francez acuzat de viol a fost găsit mort în închisoare

Condamnat pentru viol asupra minorilor în cazul Epstein, Jean-Luc Brunel a murit în închisoare în noaptea de vineri spre sâmbătă. O anchetă a fost deschisă, spune Parchetul din Paris citat de FranceInfo.

 

Fostul agent de modeling francez Jean-Luc Brunel, apropiat de miliardarul american Jeffrey Epstein, a fost găsit mort în celula sa din închisoarea Santé din Paris, a confirmat sâmbătă, 19 februarie, procuratura din Paris. Aceeași sursă precizează că a fost deschisă o anchetă privind cauzele morții. Potrivit unei surse judiciare de la France Télévisions, fostul agent a fost „găsit spânzurat, conform primelor constatări”.

Acuzat de viol de către mai multe foste manechine, acuzații pe care le-a contestat, Jean-Luc Brunel fusese arestat pe 16 decembrie 2020. A doua zi fusese inculpat pentru „viol asupra unui minor de peste 15 ani” și „hărțuire sexuală” și arestat preventiv. El a fost reinculpat șase luni mai târziu.

Fostul agent mai fusese plasat sub statutul intermediar de martor asistat, pentru faptele de „trafic agravat de persoane în detrimentul victimelor minore în scopul exploatării sexuale”. Jean-Luc Brunel fusese eliberat sub supraveghere judiciară timp de câteva zile în noiembrie anul trecut, înainte de a fi readus în detenție prin decizie a camerei de anchetă a Curții de Apel din Paris.

Numele său a fost citat într-o anchetă din Statele Unite privind scandalul de exploatare sexuală în care este implicat Jeffrey Epstein, găsit și el mort în celula sa în august 2019. Parchetul din Paris, alertat de potențiala existență a minorilor francezi printre victimele lui Jeffrey Epstein, a deschis o anchetă preliminară în august 2019.

Sursa: FranceInfo

Alte stiri din Externe

Ultima oră