Canada extinde legea sinuciderii asistate pentru a include bolnavii mintal și minorii fără acordul părinților

31 Oct 2022
Canada extinde legea sinuciderii asistate pentru a include bolnavii mintal și minorii fără acordul părinților

Asistența medicală la moarte (MAID) este disponibilă în Canada din 2016 și urmează să se extindă în martie 2023, extinzând eligibilitatea celor cu o boală mintală, scrie FoxNews

Proiectul de lege C-7 ar permite persoanelor care solicită MAI să solicite numai pe baza unei tulburări mintale. Înainte de adoptarea proiectului de lege, eligibilitatea pentru MAI se baza pe o „afecțiune medicală gravă și iremediabilă”, potrivit unui raport al guvernului canadian despre această practică. 

Profesorul de la Creighton School of Medicine, Charles Camosy, a declarat miercuri, la emisiunea „Tucker Carlson Tonight”, că proiectul de lege va permite minorilor să fie eutanasiați de către medicii de stat fără acordul părinților lor.

Camosy a susținut că practica MAI există deja pentru mai multe grupuri. 

„Avem pe cei fără adăpost, am vorbit despre asta ultima dată. Săracii. Cei cu dizabilități. Cei cu dureri cronice. Și apoi am cautat pe grupul de medici din Quebec care vrea să omoare nou-născuții. Asta urmează în continuare", a spus el în emisiunea lui Tucker Carlson. 

„Asta se întâmplă atunci când autonomia înnebunește.”

Profesorul de științe umane medicale a spus că îngrijirea sănătății a fost „hiper-secularizată” în ultimii ani și se bazează pe „analiza cost-beneficiu”. 

Camosy a adăugat că medicii trebuie să se concentreze pe salvarea vieții pacienților lor: „Ceea ce trebuie să facem este să sprijinim, în orice mod [putem], asistența medicală care se referă la îngrijire, nu la ucidere.

„Trebuie să ne ridicăm de pe canapea și să facem ceva în privința asta pentru cei dintre noi care văd ceea ce se întâmpa aici”, a concluzionat Camosy. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră