OROARE. Voluntari de la „jungla din Calais”, acuzaţi că exploatează sexual refugiaţii

22 Sep 2016 | scris de Istvan Deak
OROARE. Voluntari de la „jungla din Calais”, acuzaţi că exploatează sexual refugiaţii


De unde provin aceste informaţii? Bineînţeles, de pe reţelele de socializare. Există discuţii pe Facebook, unde voluntarii înşişi discută despre cazuri de abuzuri de putere comise de unii dintre colegii lor.
Jurnaliștii de la The Independent au descoperit că mai mulți voluntari au intrat în conflict unii cu alții. În timp ce o parte consideră că relațiile sexuale cu refugiații adulți sunt perfect normale în astfel de situații, alții consideră că atitudinea demonstrează lipsă de moralitate.
„Am avut ocazia să aud că băieţi care nu au atins încă vârsta consimţământului au avut raporturi sexuale cu voluntarii. Am auzit poveşti privind colegi care au utilizat serviciile unor prostituate în „junglă”. Unele, benevole, au avut relaţii sexuale cu diferiţi parteneri de mai multe ori pe zi, iar asta se întâmpla zilnic. Şi nu e decât o parte din poveste”, a scris unul dintre voluntari pe Facebook.
După ce a fost informat, Înaltul Reprezentant ONU pentru Refugiați (UNHCR) a cerut organizațiilor de caritate care activează în Calais să manifeste ”toleranță zero” față de orice fel de exploatare.
Lideri ai organizațiilor de caritate din zonă au confirmat că e o problemă serioasă și s-au arătat îngrijorați că unii voluntari, atât bărbați, cât și femei, vin de fapt în tabără doar în astfel de scopuri. Ei au precizat că situația este greu de controlat pentru că oricine poate ajunge să fie voluntar în Calais deoarece aceasta nu este considerată oficial o tabără de refugiați.
Scandalul a izbucnit după ce mai mulți voluntari au avut o discuție aprinsă pe Facebook pe această temă. The Independent a reușit să salveze imagini cu discuția, înainte ca aceasta să fie ștearsă.

text
Dacă aceste spuse se adeveresc, aici este vorba despre un abuz, pentru că voluntarii se află într-o poziție de putere în raport cu refugiații și profită de ea, știind că aceștia au nevoie disperată de ajutor.
Potrivit unuia dintre martori, în majoritatea cazurilor este vorba despre femei voluntare și refugiați bărbați.
”Femeile voluntare care fac sex creează impresia (pe care o și împărtățesc mulți) că voluntarii sunt acolo pentru sex”, a mai scris voluntarul.
După ce a scris această postare, el a fost acuzat de sexism și misoginism de către fetele din grup, dar alții au fost de acord că este o problemă serioasă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră